GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρομπόλης: Στο 35% η πραγματική ανεργία το 2013

Το 2013 η στατιστική ανεργία θα φτάσει στο 29% και η πραγματική στο 35% δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτο...


Το 2013 η στατιστική ανεργία θα φτάσει στο 29% και η πραγματική στο 35% δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης, αναφέροντας ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων θα διαμορφωθεί το 2013 σε 1,75 εκατ. άτομα.
Ο κ. Ρομπόλης τόνισε ακόμη ότι πρέπει να προλάβουμε να μην δημιουργηθούν άνεργοι οι οποίοι θα έχουν αδυναμία να βρουν εργασία λόγω νέων τεχνολογιών.

Το πρώτο τρίμηνο
του 2013 η ανεργία θα συνεχιστεί και τα ποσοστά της σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό, θα αυξηθούν εκτίμησε από την πλευρά μέσω του ΣΚΑΪ η Bενετία Κουσία, διευθύνουσα σύμβουλος της Man Power.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάποιοι κλάδοι σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο παρόλο που έχουν αρνητικούς δείκτες, παρουσιάζουν μικρή βελτίωση, όπως ο τουρισμός.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας κατά το τρίτο τρίμηνο το έτους ανήλθε στο 24,8%, αυξημένο σε σύγκριση με 23,6% του προηγούμενου τριμήνου και με το 17,7% που είχε καταγράφει το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση