GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΕΑ: Κλείνουν 4 επιχειρήσεις για κάθε 1 που δημιουργείται

Η επιχείρηση αύξησης των κρατικών εσόδων έχει και πάλι στόχο την επιχειρηματικότητα και ειδικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ...


Η επιχείρηση αύξησης των κρατικών εσόδων έχει και πάλι στόχο την επιχειρηματικότητα και ειδικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τονίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών της πρωτεύουσας διαμαρτύρονται για τα «ακραία φορολογικά σενάρια και τις φορολογικές επιθέσεις» που υφίσταται ο επιχειρηματικός κόσμος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΒΕΑ:
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας εκφράζει την έντονη αντίδραση του στα ακραία φορολογικά σενάρια και τις φορολογικές επιθέσεις κατά της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα κατά των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο υπό συζήτηση νέο φορολογικό νομοσχέδιο και καταγγέλλει ότι, αν και έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις για ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, αυτές δεν έχουν ληφθεί υπόψη.
Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου μας, στην έναρξη μιας επιχείρησης αντιστοιχούν τέσσερα λουκέτα, προτάσεις όπως η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος κατά 100% και η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και αφανισμό των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.
Η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να λύσει το πρόβλημα της εξασφάλισης των εσόδων υποκαθίσταται για άλλη μια φορά από την εύκολη λύση και τους γνωστούς στόχους.
Προκειμένου το σχέδιο καταστροφής των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων να μην ολοκληρωθεί προτείνουμε την αντικατάσταση της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής με μια πολιτική που θα περιλαμβάνει αυτονόητες και ουσιαστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
Το ΒΕΑ περιμένει την επίσημη ανακοίνωση από την Κυβέρνηση των νέων φορολογικών μέτρων ευελπιστώντας ότι θα επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές και προτάσεις που θα οδηγήσουν στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και ειδικότερα των μεταποιητικών οι οποίες έχουν ανάγκη από στήριξη και όχι από καταστροφικούς πειραματικούς μηχανισμούς.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση