GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέρκελ στέλνει στην Τουρκία 400 Γερμανούς στρατιωτικούς μαζί τους Patriot

Η απόφαση θα ληφθεί και τυπικά από την γερμανική Βουλή την προσεχή εβδομάδα Χειριστές των γνωστών συστημάτων αντιπυραυλικής προστα...

Η απόφαση θα ληφθεί και τυπικά από την γερμανική Βουλή την προσεχή εβδομάδα
Χειριστές των γνωστών συστημάτων αντιπυραυλικής προστασίας, σε γερμανικό στρατόπεδο.
 
Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ αποφάσισε να στείλει στην Τουρκία περίπου 400 Γερμανούς στρατιωτικούς, προκειμένου να αναλάβουν την επιχειρησιακή ευθύνη των συστημάτων Patriot τα οποία θα αναπτυχθούν στη μεθόριο με τη Συρία μετά από αίτημα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία είναι οι τρεις μοναδικές χώρες του NATO που έχουν απόλυτη γνώση του τρόπου λειτουργίας και αποκλειστικό δικαίωμα επιχειρησιακής πρόσβασης στa αντιπυραυλικά συστήματα Patriot. Ως γνωστόν η Ατλαντική Συμμαχία αποδέχθηκε την περασμένη Τρίτη το αίτημα της Άγκυρας να ενισχυθεί η μεθόριος Τουρκίας – Συρίας με τα εν λόγω υπερσύγχρονα αμυντικά συστήματα.
Η απόφαση για την μετάβαση των Γερμανών στρατιωτικών στην Τουρκία θα ληφθεί και τυπικά από την γερμανική Βουλή την προσεχή εβδομάδα.
«Είναι προφανές ότι η Γερμανία θα λάβει μέρος μόνον σε αποστολή προστασίας της Τουρκίας, όχι σε επιθετικού χαρακτήρα επιχειρήσεις όπως η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας» διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μαζιέρ.   
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση