GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη σύλληψη μόλις 4.118 αλλοδαπών έχει οδηγήσει η πολύμηνη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Σε χθεσινό δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, γίνεται αναφορά στα συνολικά αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» μέχρι σήμερα: ...

Σε χθεσινό δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, γίνεται αναφορά στα συνολικά αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» μέχρι σήμερα:
Προσήχθησαν 62.088 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν 4.118 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
Συνελήφθησαν 45 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις. Διενεργήθηκαν 481 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν δεν κάνω λάθος, η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» ξεκίνησε κάπου στα μέσα του φετινού καλοκαιριού, απορροφώντας μάλιστα ένα σημαντικό κομμάτι των περιορισμένων πόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δεν αμφισβητώ ότι έχει επέλθει μια κάποια βελτίωση στο κέντρο της Αθήνας (κι άλλων πόλεων) αλλά οι αριθμοί πραγματικά με προβληματίζουν. Θεωρώ αδιανόητο να έχουν γίνει 62.088 προσαγωγές και να έχουν συλληφθεί μονάχα 4.118 αλλοδαποί από τους προσαχθέντες!
Τόσο μικρή είναι η αναλογία νόμιμων/παράνομων αλλοδαπών;
Σημείωση: Σε ανάρτηση της Παραπολιτικής, με ημερομηνία 13 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας είχαν συλληφθεί ήδη 1.596 μετανάστες (εδώ).

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση