GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόσχα-4 τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος

Μόσχα-4 τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος Το ρωσικό αεροπλάνο που έσπασε σε κομμάτια όταν ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης και ...

Μόσχα-4 τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος


Το ρωσικό αεροπλάνο που έσπασε σε κομμάτια όταν ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης και συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο έξω από τη Μόσχα είχε τελικά ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα από τα οκτώ μέλη του πληρώματος.
Το δυστύχημα συνέβη κατά την ταξιδιωτική περίοδο αιχμής ενόψει των διακοπών για το ρωσικό Νέο Έτος, που ξεκινούν στις 30 Δεκεμβρίου και διαρκούν έως τις 9 Ιανουαρίου, φέρνοντας στο προσκήνιο τις φτωχές επιδόσεις της χώρας στην αεροπορική ασφάλεια, παρά τις εκκλήσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για βελτίωση των ελέγχων.
Τηλεοπτικά βίντεο έδειξαν το αεριωθούμενο Τουπόλεφ Tu-204 με τον καπνό να υψώνεται από το ουραίο τμήμα του και το θάλαμο διακυβέρνησης σπασμένο στο μπροστινό τμήμα.
Κάποιοι μάρτυρες δήλωσαν στο κρατικό κανάλι Rossiya-24 πως είδαν έναν άνδρα να πέφτει από το αεροσκάφος στην μπάρα του αυτοκινητοδρόμου, έξω από αεροδρόμιο Βνούκοβο, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, και ένας άλλος περιέγραψε πώς άλλοι άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.
"Το αεροπλάνο έσπασε σε τρία κομμάτια", δήλωσε στην τηλεόραση η Γελένα Κρίλοβα, εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκενάντι Μπογκατσίοφ είπε: "Το αεροπλάνο ξέφυγε από το διάδρομο, προσέκρουσε στην μπάρα και έπιασε φωτιά".
Ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, ο μηχανικός της πτήσης και ένας αεροσυνοδός σκοτώθηκαν και τα άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος --όλοι αεροσυνοδοί-- βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, ανέφερε το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων.
Το Tu-204 ανήκε στη ρωσική αεροπορική εταιρία Red Wings και ερχόταν από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, είπε η Κρίλοβα.
Κομμάτια από το αεροσκάφος διασκορπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο και τα φτερά του αποσπάστηκαν από το σκελετό, δήλωσαν μάρτυρες.
"Είδαμε το αεροπλάνο να φεύγει από το διάδρομο... Το ρύγχος, όπου βρίσκεται η επιχειρηματική θέση, έσπασε και ένας άνδρας έπεσε έξω", δήλωσε ένας μάρτυρας που είπε πως ονομάζεται Αλεξέι. "Τον βοηθήσαμε να μπει σε ένα μικρό λεωφορείο για να πάει στο νοσοκομείο".
Ένας άλλος μάρτυρας περιέγραψε πώς τράβηξαν τέσσερις ανθρώπους από τα συντρίμμια όταν έφθασε στη σκηνή πριν από τους διασώστες. "Δεν μπορούσαμε να τραβήξουμε τον κυβερνήτη έξω από το θάλαμο διακυβέρνησης, αλλά είδαμε πολύ αίμα", είπε στο Rossiya-24.
Ρώσοι ερευνητές είπαν πως προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν πως το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του κυβερνήτη.
Ωστόσο η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας είπε πως είχε στείλει στην κρατική Τουπόλεφ μια προειδοποίηση το Σάββατο δίνοντάς της εντολή να διορθώσει προβλήματα που μπορεί να είχαν κάνει ένα Tu-204 με 70 επιβαίνοντες να ξεφύγει από το διάδρομο προσγείωσης στη Σιβηρία, στις 21 Δεκεμβρίου, έπειτα από προβλήματα στη μηχανή και στα φρένα. Είπε πως παρόμοια προβλήματα έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Red Wings, ο μεγιστάνας Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, έγραψε στο Twitter πως το Tu-204 είχε κατασκευαστεί το 2008. Συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και υποσχέθηκε οικονομική αποζημίωση και άλλη βοήθεια.



Πηγή: ΑΜΠΕ



Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση