GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο δημοπρασίες εντόκων για την άντληση 5,4 δισ. ευρώ

Το συνολικό ποσό των 5,4 δισ. ευρώ αναμένεται να αντλήσει εντός της επόμενης εβδομάδας το ελληνικό Δημόσιο μέσω δύο δημοπρασιών εντόκων ...


Το συνολικό ποσό των 5,4 δισ. ευρώ αναμένεται να αντλήσει εντός της επόμενης εβδομάδας το ελληνικό Δημόσιο μέσω δύο δημοπρασιών εντόκων γραμματίων.
Την ερχόμενη Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προχωρά σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων μηνιαίας διάρκειας 2,125 δισ. ευρώ.
Με την κάλυψη της έκδοσης και την αποδοχή των μη ανταγωνιστικών προσφορών στα ταμεία του Δημοσίου θα μπουν 3,4 δισ. ευρώ, ώστε να καλύψει την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ισόποσες λήξεις εντόκων.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα 3,4 δισ. ευρώ θα καταβάλλονταν από τη δόση των 34,4 δισ. ευρώ.
Ομως η αποδέσμευσή της αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου σε συνεδρίαση του Eurogroup, όπου και θα αποτιμηθεί το αποτέλεσμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους. Με αυτά τα δεδομένα πρακτικά είναι αδύνατον τα χρήματα για την κάλυψη των λήξεων της 14ης Δεκεμβρίου να έχουν εκταμιευθεί από την Αθήνα.
Επιπλέον, ο ΟΔΔΗΧ την Τρίτη θα προχωρήσει και σε έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τα οποία στοχεύει να αντλήσει 2 δισ. ευρώ.
Οι προσδοκίες
Τέλος στις προσδοκίες των μικρο-ομολογιούχων που υπέστησαν απώλειες από το PSI για ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ρύθμισης και παλαιότερες δηλώσεις προκατόχων του είπε: «Εγώ ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο και υπουργός Οικονομικών είμαι τώρα εγώ».
Χαρακτήρισε νομικά περίπλοκο το ζήτημα, γιατί, όπως είπε, εάν κάνεις κάτι για μια κατηγορία επενδυτών, θα πρέπει να κάνεις και για τις υπόλοιπες. «Το κόστος για το Δημόσιο είναι δυσβάσταχτο, πρέπει να κοιτάξουμε με ρεαλισμό τι μπορούμε να κάνουμε», υποστήριξε ο υπουργός.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση