GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 58.000 άτομα έχασαν τη δουλειά τους στη Βοσνία

Περισσότεροι από 58.000 άνθρωποι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχουν χάσει τις δουλειές τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των συνεχώ...

Περισσότεροι από 58.000 άνθρωποι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχουν χάσει τις δουλειές τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των συνεχών πολιτικών διενέξεων στη χώρα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων να είναι σχεδόν ίσος με αυτών που έχουν εργασία.
Τα παραπάνω αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ντνέβνι Άβαζ (Dnevni Avaz), επικαλούμενη επίσημες πηγές.
Ο Ισμέτ Μπαϊράμοβιτς, πρόεδρος εργατικού σωματείου της Βοσνίας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι τρεις φορές περισσότερες απολύσεις έγιναν στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία από ό,τι στη Σερβική Δημοκρατία.
Στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία, 1266 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της χρεοκοπίας ή της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών όπου εργάζονταν, 16.672 κηρύχθηκαν υπεράριθμοι, ενώ 25.250 έχασαν τη δουλειά τους λόγω της λήξης των συμβολαίων εργασίας τους. Στη δε Σερβική Δημοκρατία, 15.019 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους (σχεδόν 56 κάθε μέρα), σύμφωνα με τον κ. Μπαϊράμοβιτς.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής της Βοσνίας, ο αριθμός των εργαζομένων στην αρχή του τρέχοντος έτους ήταν 689.119 άτομα και των ανέργων 541.374.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση