GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι στις 6 εργάσιμες Κυριακές από την ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου με ανακοίνωσή της δηλώνει την αντίθεσή της στην καθιέρωση των 6 εργάσιμων Κυριακών. Το κείμενο της ανακοίνωσης ...


Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου με ανακοίνωσή της δηλώνει την αντίθεσή της στην καθιέρωση των 6 εργάσιμων Κυριακών. Το κείμενο της ανακοίνωσης αναλυτικά:
«Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ προς εξυπηρέτηση των μεγαλεμπόρων και των μονοπωλίων του χώρου, προωθεί νομοθετικό διάταγμα για την καθιέρωση 6 εργάσιμων Κυριακών τον χρόνο. Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, όπως ανέφερε ο υπουργός, δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και άλλες τέσσερις στις αντίστοιχες περιόδους των τακτικών εκπτώσεων και των προσφορών.
Αυτή η προοπτική βάζει «βόμβα» στο θεσμό της Κυριακάτικης αργίας και δημιουργεί προϋποθέσεις κατάργησης όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που θα γονατίσουν κάτω από το κόστος μιας τέτοιας απόφασης.
Όσες ώρες, όσες μέρες και όσες Κυριακές να ξεροσταλιάζουμε στα μαγαζιά μας. Όσες Κυριακές και να ανοίξουμε, όσες προσφορές και εκπτώσεις να κάνουμε. Ο τζίρος καθημερινά θα πέφτει, τα λουκέτα θα πέφτουν βροχή.
Τον μειωμένο τζίρο δεν τον κάνουν οι λιγότερες εργάσιμες μέρες, ούτε η «ψυχολογία» του αγοραστικού κοινού όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά η κάθετη πτώση του βιοτικού επίπεδου των εργαζομένων, η τεραστία ανεργία (συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης), το γεγονός ότι 3,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αυτή είναι η πολική που υπηρετεί τα μονοπώλια, τα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα, και όλους εκείνους που θέλουν το λαό με τσακισμένα δικαιώματα προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους εάν και εφόσον υπάρξει κάποια αναιμική ανάκαμψη.
Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρέμποροι δεν έχουν να ωφεληθούν απολύτως τίποτα από την κατάργηση της αργίας για 6 Κυριακές το χρόνο. Αντίθετα θα βρεθούν μπροστά σε νέα σοβαρά προβλήματα προς όφελος των μεγάλων εμπορικών συμφερόντων.
Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στο Ηράκλειο, καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιταχθούν σθεναρά σε τέτοιου είδους σενάρια και να παλέψουν μαζί με τους εργατοϋπάλληλους να μην περάσουν στην πράξη.» Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση