GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λένε «όχι» στις 6 Κυριακές

Eντονες αντιδράσεις στους εμποροϋπαλλήλους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει τη λει...


Eντονες αντιδράσεις στους εμποροϋπαλλήλους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει τη λειτουργία των καταστημάτων έξι Κυριακές τον χρόνο, αρχής γενομένης από τις 30 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας με σκληρή ανακοίνωσή της προμηνύει δυναμικές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι «θα αντιπαλέψουμε και τη 2η Κυριακή (σ.σ.: στις γιορτές) και τις έξι Κυριακές και όλες τις Κυριακές».
Σημειώνει ότι «στόχος είναι η εξόντωση των εργαζομένων και του μικρομεσαίου εμπορίου» κι εκτιμούν ότι πίσω από αυτή την αλλαγή βρίσκονται «μεγάλα και πολυεθνικά εμπορικά συμφέροντα, γνωστοί μεγαλοεργοδότες, που με τις πλάτες της τρόικας και εκφωνητή τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, επανέρχονται αποφασισμένοι».
Αιφνιδιασμός
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης λέει «όχι στις έξι Κυριακές», εμφανίζεται αιφνιδιασμένος για τις προθέσεις της κυβέρνησης, και καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης σε συζήτηση για το θέμα. Δεν δηλώνει αντίθετος στη δεύτερη Κυριακή των γιορτών: «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά μάθαμε τις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για το εμπόριο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι από τις θεσμοθετημένες δομές επικοινωνίας και διαβούλευσης. Χωρίς να εξετάζονται με προσοχή οι ουσιαστικές ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, εξαγγέλλονται μέτρα που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τη θέληση χιλιάδων συναδέλφων σε ολόκληρη την χώρα», αναφέρει ο κ. Κορκίδης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γιάννης Ρεκλείτης τονίζει: «Με την απόφασή αυτή ουσιαστικά υπογράφει τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων στις περιφερειακές συνοικίες της Αθήνας».
Χρήστος Κολώνας

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση