GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει όπως το ΠΑΣΟΚ το ’81. Μπορεί;

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς Η εκτόξευση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% του 2009 στο 27% του Ιουνίου του 2012 οφείλεται στην κρίση το...

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς
Η εκτόξευση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% του 2009 στο 27% του Ιουνίου του 2012 οφείλεται στην κρίση του ΠΑΣΟΚ, οι μισοί ψηφοφόροι του οποίου μετακόμισαν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Ο αρχηγός και οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν καλά αυτό. Και γι’ αυτό δεν χάνουν ευκαιρία να μιμούνται το παλιό ΠΑΣΟΚ. Μόλις χθες ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του, ενιαίου πλέον, ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η ώρα της αλλαγής πλησιάζει. Η ώρα της………
νέας ανάστασης του λαού μας έρχεται. Θα αλλάξουμε το μέλλον, θα τους κάνουμε παρελθόν».
Ακόμα και οι λέξεις είναι ίδιες. «Αλλαγή» και «ανάσταση» είναι οι λέξεις που κυριαρχούσαν στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Η δε φράση «θα τους κάνουμε παρελθόν» (εννοεί τη σημερινή συγκυβένηση Σαμαρά- Βενιζέλου -Κουβέλη) παραπέμπει ευθέως στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας», στο οποίο θα έβαζε ο Ανδρέας Παπανδρέου τη Δεξιά της εποχής.
Αρκεί η μίμηση και η αντιγραφή για να πετύχει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ το στόχο του, όπως το ΠΑΣΟΚ πριν από τριάντα χρόνια; Θα αρκούσε, αν μπορούσε να πετύχει μια συντριπτική εκλογική νίκη και την αυτοδυναμία. Όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτός ο στόχος είναι πολύ δύσκολος. Και θα γίνει αδύνατος, αν αλλάξει το εκλογικό σύστημα και καθιερωθεί η απλή αναλογική.
Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι απομένει;
«Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Δηλαδή, συμμαχίες. Με ποιους; Αυτό είναι το αδύνατο σημείο του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει συμμάχους. Το ΚΚΕ αρνείται κάθε συνεργασία. Τη ΔΗΜ.ΑΡ προφανώς την αποκλείει, αφού μετέχει στη σημερινή «καταστροφική» κυβέρνηση. Για το ΠΑΣΟΚ, φυσικά, ούτε λόγος.
Μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμμένου, αλλά μάλλον κι αυτοί αποκλείονται με όσα γίνονται τελευταία. Άσε που δεν ξέρει κανείς αν  θα υπάρχουν μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Μεταξύ των εκλογών του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου οι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κρίσιμα λάθη, που μπορεί να του στέρησαν τη νίκη.
Σήμερα κάνουν ένα άλλο βασικό λάθος. Κόβουν τις γέφυρες με όσους θα μπορούσαν να συνεργαστούν. Αν πιστεύουν ότι δεν τους χρειάζονται διότι θα πάρουν την  αυτοδυναμία, όπως το ΠΑΣΟΚ το 1981, έχει καλώς. Διαφορετικά, η «κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας» θα αποδειχθεί φάντασμα, με δική τους ευθύνη.

kafeneio-gr.blogspot.com

8 σχόλια

  1. ΝΕ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΑΒΕΡΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ 25% ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΌΛΟΙ ΨΗΦΏ ΣΤΟΝ ΤΖΗΜΕΡΟ ..ΤΙ ΛΈΤΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ;ΤΙ ΓΡΆΦΕΤΕ;

    Ο Θάνος Τζήμερος είναι ένας “Ναζί” σε περιτύλιγμα τεχνοκράτη και αυτό είναι δύο φορές πιο επικίνδυνο, κυρίως γι αυτούς που δεν μπορούν να δουν μέσα από το περιτύλιγμα.

    Μέσα στην κρίση των θεσμών και της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας, ο Τζήμερος είναι ακόμα πιο επικίνδυνος και από τη “Χρυσή Αυγή”, κυρίως διότι το πρόσωπο των φασιστών του Μιχαλολιάκου πλέον δεν κρύβεται.

    Αντίθετα για τον... μέτρ της διαφήμισης, είναι πολύ εύκολο να στρογγυλέψει τα λόγια του και να τα πλασάρει ως τεχνοκρατική προπαγάνδα.

    Αν κάποιοι παρουσιάζουν τον Μιχαλολιάκο με τον Χίτλερ, τότε σίγουρα ο Τζήμερος είναι ο Γκαίμπελς, ο υπεύθυνος προπαγάνδας αυτής της τάσης διαχωρισμού της Ελληνικής κοινωνίας και θερμός υποστηρικτής του καπιταλιστικού με στοιχεία... χούντας, συστήματος.

    Και είναι πραγματικά κρίμα να μην θυμίσουμε τις θέσεις του επιγραμματικά:

    “Όχι δεν είμαστε υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.. καθόλου κατάκτηση δεν είναι.. το ελάχιστο ας το βρεί ο καθένας με τον εργοδότη του.. να διεκδικήσει ο καθένας το μισθό ανάλογα με τις δυνατότητές του“.

    “Η «περιφρούρηση απεργίας» είναι ποινικό αδίκημα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Εμποδίζεις το πλοίο να αποπλεύσει; Σύλληψη και αυτόφωρο”.

    “Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα”.

    “Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο .. τώρα που ο έλληνας είναι απελπισμένος είναι πρόθυμος να δουλέψει και για πολύ λιγότερα.. πολλοί Έλληνες θα δεχόντουσαν να εργαστούν σε οποιονδήποτε τομέα αρκεί να εξασφάλιζαν στοιχειωδώς τα προς το ζην.”

    Φυσικά ο κ. Τζήμερος κάνει αυτό που πρέπει για τον εαυτό του. Όντας ένα από τα βασικά παραδείγματα της λειτουργίας του καπιταλισμού, στην ουσία αυτό που θέλει είναι να αποδομήσει τον σοσιαλισμό.

    Ένα σχέδιο το οποίο ξεκινάει από ακόμα ψηλότερα και ο ίδιος σαν υπηρέτης του συστήματος φυσικά δεν χάνει την ευκαιρία.

    Όσο γι αυτούς που ακόμα τον ακούν, το μόνο που τους μένει είναι να καταταγούν στα τάγματα θανάτου της Χρυσής Αυγής.

    Έτσι κι αυτοί θα βρουν το ρόλο τους, όταν το καθεστώς της δημοκρατίας καταργηθεί σε αυτή τη χώρα, ένα σχέδιο που όσο μακριά και φαίνεται, είναι πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε...

    ΥΓ: Ο Τζήμερος κατάλαβε ότι απέτυχε και ψάχνει να βρει... άρμα για να μπει στην Ελληνική Βουλή και κάνει αδέξια ανοίγματα... (ακρο)δεξιά.

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεννήθηκα στις 20 Οκτωβρίου του 1977. Στις 20 Νοεμβρίου 1977, ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις Ελληνικές βουλευτικές σε ηλικία 26 ετών.

    Στην ομιλία του στη Βουλή πριν από μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού ο Αντώνης ο Σαμαράς, μίλησε για τους 35άρηδες και για το πόσο τους έχει στο μυαλό του, προσπαθώντας να λύσει τα προβλήματά τους.

    Ο Αντώνης ο Σαμαράς ο οποίος στα 26 του και αφού πρώτα είχε φτιάξει με ένα φίλο του μια πιτσαρία που έσκισε, μπήκε στην Ελληνική Βουλή. Χρειάστηκε να περάσουν 35 χρόνια, να λύσει όλα τα προβλήματά του, να φτάσει στα 61, στα συντάξιμα δηλαδή, για να κάνει την επανάστασή του.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι το... μέλλον.

    Προερχόμενος από μια παράταξη που μαζί με το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν τη “χώρα του Ποτέ”, αυτός, ο Πίτερ Παν και τα υπόλοιπα ορφανά, τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για το νέο, το καινούριο, το εκσυχρονιστικό.

    Ας τα βάλουμε, όμως, κάτω. Πόσους άραγε διορισμούς μετράνε Σαμαράς, Βενιζέλος και οι λοιποί συγγενείς σε αυτό το δύσμοιρο ελληνικό δημόσιο;

    Πόσες πελατειακές σχέσεις έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Πόσες παροχές σε δημοσίους υπαλλήλους; Πόσες “δουλειές” σε ιδιώτες επιχειρηματίες; Πόσες μίζες; Πόσα δάνεια σε εκδότες; Πόσοι φωτογραφικοί νόμοι;

    Και τώρα που πραγματικά φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, να κοκκινίζουν από ντροπή και να κρυφτούν, αναγνωρίζοντας την αποτυχία τους, προσπαθούν να πείσουν ότι εμείς που “μαζί τα φάγαμε” πρέπει να πληρώσουμε.

    Είμαι 35 ετών και δεν έχω “φάει” ποτέ τίποτα. Έχω αποδώσει όλους μου τους φόρους στο κράτος. Έχω πληρώσει όλες μου τις κρατήσεις σε όλα τα ταμεία που έχω ένσημα.

    Δεν χρωστάω ευρώ στην εφορία, εξυπηρετώ το ένα και μοναδικό δάνειο που έχω με το αίμα μου. Καθημερινά δίνω μάχη για την επιβίωσή μου, δουλεύοντας 15 ώρες την ημέρα.

    Και δυστυχώς για σας τα καταφέρνω και δεν έχω παράπονο. Γι αυτό και έχω τη δυνατότητα να σας γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Δεν με εξοργίζετε πια, αλήθεια.

    Σας λυπάμαι, όμως, πολύ όλους. Σας λυπάμαι γιατί δεν μπορείτε να έχετε καθαρά μάτια, καθαρή συνείδηση, καθαρή ψυχή.

    Την ώρα που ο κ. Σαμαράς μιλά για τη σωτηρία της πατρίδας με... σπαραγμό ψυχής, μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο μοιράζονται διαφημίσεις από τα κρατικά ταμεία στα... φιλικά ΜΜΕ. Σε αυτούς που μετά τις εκλογές πέρασαν από το ίδιο γραφείο και τους ζητήθηκε να... βάλουν πλάτη.

    “Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.”, είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο. Κάτι ήξερε. Κάτι έμαθε και ο Αντώνης.

    Συγχαρητήρια, λοιπόν, για το νέο τέρας που πέρασε από τη βουλή των Ελλήνων εις βάρος των Ελλήνων. Συγχαρητήρια και στα κανάλια για την προσέγγισή τους τόσες ημέρες μετά

    Μένει να δούμε πόση δυστυχία θα φέρετε ακόμη στη χώρα για να ικανοποιήσετε τους... εταίρους μας και να καλύψετε τα ίχνη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι και απ' τα δύο αν διαλέξετε από την ετοιμολογία της λέξης “κασιδιάρης”, είστε μέσα.

    1.(ερπετολογία) είδος σαύρας , το κροκοδειλάκι
    2.(μεταφορικά) ψωροπερήφανος

    Εχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με ένα προϊόν 2 σε 1. Όπως αυτά τα σαμπουάν...

    Το συγκεκριμένο, όμως, δεν έχει barcode, ούτε αν τον γυρίσεις από κάτω θα βρεις τα συστατικά, όπως γίνεται σε όλα τα προϊόντα. Διότι οι “κασιδιάρηδες” της “Χρυσης Αυγής”, είναι προϊόντα μιας κατάστασης που το ίδιο το κράτος και οι πολιτικοί μας δημιούργησαν.

    Όταν ο κόσμος βρίσκεται σε ανέχεια, υπάρχουν πάντα κάποιες σαύρες που σέρνονται κάτω με την κοιλιά και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις. Αυτό κάνουν οι νεοφασίστες και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν όπου και αν εμφανίζονται στην παγκόσμια ιστορία, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αμορφωσιά του λαού.

    Και προσέξτε η αμορφωσιά δεν έχει να κάνει με το σχολείο και τα πτυχία. Ξέρω πολλούς, τάχα καλλιεργημένους ανθρώπους, που το στενό μυαλό τους έμαθε να αποστηθίζει και έτσι έχουν χαρτιά από σχολεία και πανεπιστήμια που “αποδεικνύουν” το επίπεδο της μόρφωσής τους.

    Σκληρά λόγια; Ίσως. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αυτή. Δεν είναι λίγος ο κόσμος που έχει παρασυρθεί και επιδοκιμάζει τις μεθόδους της “Χρυσής Αυγής”.

    Κάποιοι από αυτούς, πραγματικά θεωρούν ότι αυτός είναι ο τρόπος για να λειτουργήσουν τα. πράγματα. Είναι αυτοί που αναπολούν τη χούντα, άνθρωποι που τότε είχαν περάσει καλά και μετά από την πτώση του καθεστώτος στεγάστηκαν σε διάφορα κόμματα, μπαίνοντας σε “safe mode”, περιμένοντας το κατάλληλο “κλικ” για να ξυπνήσουν. Το βρήκαν και... ξετσουτσούνισαν.

    Είναι κάποιοι άλλοι, που περνάνε δύσκολα. Που έχασαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και έχουν μέσα τους οργή. Οργή που μεταφράζεται σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και σε βία. Δεν πιστεύουν σε αυτά που πρεσβεύει η Χρυσή Αυτή, αλλά τους αρέσει που “κάποιος επιτέλους κάνει κάτι”. Και είναι οι ίδιοι που θα πουν: “Ρε σπάστε τους στο ξύλο τους πούστηδες τους πολιτικούς”. Μπορεί να το έχουμε πει όλοι μας αυτό κάποιες φορές.

    Υπάρχει και η τρίτη κατηγορία. Αυτή των ιδεολόγων Χρυσαυγιτών. Αυτή που είναι στο μικρότερο ποσοστό, αλλά συνάμα και η πιο επικίνδυνη κάστα. Έχουν θεωρίες για τη “Χρυσή Αυγή”, έχουν συνδέσει το κόμμα αυτό με την αρχαία Ελλάδα (!), θεωρούν ότι πίσω από αυτό το τάγμα βίας, υπάρχει ιδεολογία. Πούτσες μπλε, λέω εγώ, αλλά άντε να τους το εξηγήσεις.

    Η δύναμη επιρροής της “Χρυσής Αυγής” στην Ελληνική Κοινωνία, θα συνεχίσει να ανεβαίνει όσο οι Κυβερνώντες θα προσπαθούν να τελειώσουν οικονομικά την κοινωνία. Με μέτρα, περικοπές, ανεργία και ύφεση.

    Για μένα, λοιπόν, είναι συνένοχη η πολιτεία, το ίδιο το κράτος. Η “Χρυσή Αυγή” υπηρετεί το χάος. Όχι το κράτος. Θέλουμε κράτος ή χάος; Σίγουρα, πάντως, δεν θέλουμε ένα χαώδες κράτος, που υπάρχει αυτή τη στιγμή και που αποτελεί ευθύνη όσων έχουν κυβερνήσει αυτή τη χώρα.

    Αντί, λοιπόν, να ψάχνουμε άλλοθι, αντί για ρητορείες και παχιά λόγια, ας κάνουμε κάτι για τον κόσμο που υποφέρει και που σχεδόν μαθηματικά οδηγείται στο “διαίρει και βασίλευε” που είναι η τακτική της "Χρυσής Αυγής". Ας κάνουν επιτέλους κάτι οι πολιτικοί να προστατέψουν τον κόσμο, από αυτόν τον "ιό" που οι ίδιοι έριξαν στην κοινωνία.

    Το "εμβόλιο" λέγεται, δουλειές, μισθοί, ανάπτυξη, φάρμακα, νοσοκομεία, κοινωνικό κράτος. Να δείτε που αν αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα του κόσμου, ο κάθε... κασιδιάρης θα κάτσει στον πάγκο του. Μέχρι τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ANTE KOROIΔΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΘΙΟ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΑΙΣΧΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΣΥ3/32 ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΗΣΤΑ ΚΤΗΝΗ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΟΙ ΑΣΠΑΛΑΘΟΙ ,ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ.ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΒΡΩΜΕΡΑ.ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΑΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΣΑΝΔΡΑΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!!

    Ποιον “βλέπει” ο Μητσοτάκης για νέο πρωθυπουργό...
    Η “Real News” , η οποία δημοσιεύει το εν λόγω ρεπορτάζ, προχωρεί σε μια σημαντική αποκάλυψη. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής υπογράφει ρεπορτάζ που λέει ότι,
    “στους συνομιλητές του, σε εκείνους που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δέχεται στο γραφείο του, επιμένει πως η χώρα θα οδηγηθεί σε σύντομο διάστημα σε νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή,“ με πρωθυπουργό μη πολιτικό πρόσωπο, αφού θεωρεί τυχόν εκλογές την απόλυτη καταστροφή για τη χώρα”.

    -ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
    -ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ;;;
    ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ LORD JACOB ROTHSCHILD ;

    ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Παπανδρέου» με τα … όλα του ο Τσίπρας

    Καλοκαίρια και γιορτές επιλέγει να «ταξιδεύει» και ο Αλέξης για … πολιτικά θέματα

    Ένα μήνα διακοπές στην Κρήτη έκανε το καλοκαίρι, όταν ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και οι κυβερνητικοί εταίροι έλιωναν στο Μαξίμου για την εξασφάλιση της δόσης και τώρα έφυγε για Βραζιλία, Αργεντινή από όπου θα επιστρέψει μετά τα Χριστούγεννα.

    Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με πρόφαση ότι θέλει να δει εκ του σύνεγγυς πως τα κατάφεραν οι δύο χώρες να ξεπεράσουν τον εφιάλτη της χρεοκοπίας, πάει ταξιδάκι αναψυχής διάρκειας δώδεκα ημερών!

    Προφανώς οι συνεργάτες του δεν τον έχουν ενημερώσει καλά ότι η Αργεντινή βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής επειδή αρνήθηκε να αποπληρώσει τα χρέη της σε επενδυτικές εταιρείες και καταδικάστηκε γι΄ αυτό από τα αμερικάνικα δικαστήρια.

    Όπως και να το κάνουμε πάντως, ο Τσίπρας θυμίζει πολύ τον Παπανδρέου που καλοκαίρια και γιορτές έφευγε και ξέχναγε να γυρίσει ενώ η χώρα βίωνε τα πάνδεινα από το Μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση