GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις κάλπες στις 9 Μαρτίου οι Μαλτέζοι

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη εκλογών για τις 9 Μαρτίου, την επομένη της πτώσης της κυβέρνησής...

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη εκλογών για τις 9 Μαρτίου, την επομένη της πτώσης της κυβέρνησής του στη διάρκεια μιας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο τέλος μιας 30λεπτης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Τζορτζ Αμπέλα. Ο Γκόνζι δήλωσε ότι πρότεινε στον πρόεδρο να διαλύσει το κοινοβούλιο στις 7 Ιανουαρίου και να προκηρύξει εκλογές για τις 9 Μαρτίου.
Σύμφωνα με το σύνταγμα της Μάλτας, ο πρόεδρος είναι αυτός που έχει την εξουσία να διαλύει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές, έπειτα από γνωμοδότηση του πρωθυπουργού.
Οι επόμενες εκλογές έπρεπε ούτως ή άλλως να διεξαχθούν το 2013, όμως ένας από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Φράνκο Ντεμπόνο, ψήφισε εναντίον του κόμματός του, ρίχνοντας έτσι την κυβέρνηση που διέθετε πλειοψηφία μόνο μιας ψήφου. Στη Μάλτα η ψήφιση του προϋπολογισμού θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης.
Το Εργατικό Κόμμα που είναι η αντιπολίτευση- με επικεφαλής το νέο αρχηγό του, τον 38χρονο Τζόζεφ Μάσκατ, θεωρείται με διαφορά το φαβορί στις δημοσκοπήσεις, καθώς διαθέτει μέσο προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων. Τα 25 τελευταία χρόνια το Εργατικό Κόμμα δεν έχει κυβερνήσει παρά μόνο για 22 μήνες (1996-1998).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση