GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Μαδριλένοι πολεμούν τις διακρίσεις κατά των φορέων του AIDS

Περισσότεροι απο 80.000 Μαδριλένοι υπέγραψαν αίτημα διαμαρτυρίας κατά ενός κανονισμού της ισπανικής πρωτεύουσας που απαγορεύει στους φορ...

Περισσότεροι απο 80.000 Μαδριλένοι υπέγραψαν αίτημα διαμαρτυρίας κατά ενός κανονισμού της ισπανικής πρωτεύουσας που απαγορεύει στους φορείς του ιού του AIDS να οδηγούν ταξί.
«Αυτή η διάταξη αποτελεί πράξη διάκρισης σε βάρος των ατόμων αυτών, που είναι απαράδεκτη σε μια σύγχρονη και ανοιχτή κοινωνία, όπως αυτή της Μαδρίτης», υπογραμμίζει η οργάνωση CESIDA στο αίτημά της αυτό που ανέβασε στο διαδίκτυο.
Η CESIDA τόνισε ότι παρέδωσε το αίτημα αυτό την Παρασκευή στο δημαρχείο της Μαδρίτης, από το οποίο και προήλθε η διάταξη αυτή που απαγορεύει στους ανθρώπους που πάσχουν από «μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες» να αποκτούν άδεια οδήγησης ταξί.
«Ο ιός του AIDS δεν είναι μεταδοτικός και δεν μεταδίδεται κατά τύχη, αλλά μέσα από πολύ συγκεκριμένες πρακτικές», τονίζει η CESIDA.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, ενώσεις και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών σημειώνουν ότι η μείωση των δημόσιων δαπανών, λόγω της ύφεσης, απειλεί την ιατρική φροντίδα που είναι απαραίτητη για τους φορείς της ασθένειας.
Το μεγαλύτερο ισπανικό συνδικάτο, το UGT, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι δημόσιες δαπάνες για την καταπολέμηση του AIDS μειώθηκαν κατά 70% από το 2011 έως το 2013, από 10 σε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση