GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποστάσεις Κουβέλη από το σποτ Σαμαρά

Αποστάσεις από όσους έσπευσαν να θριαμβολογήσουν για την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup κρατά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αρτιστερ...


Αποστάσεις από όσους έσπευσαν να θριαμβολογήσουν για την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup κρατά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αρτιστεράς Φώτης Κουβέλης τονίζοντας ότι ο ίδιος θα απέφευγε τους πανηγυρισμούς.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» και στο ερώτημα αν: «Σας άρεσε που ο πρωθυπουργός έσπευσε με ένα σποτ να θριαμβολογήσει ή να επενδύσει σε αυτήν την απόφαση;» ο κ. Κουβέλης δεν έκρυψε την δυσφορία του απαντώντας πως «Εγώ δε θα το επέλεγα».
Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ώρες μετά την απόφαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα για την Ελλάδα, δόθηκε στη δημοσιότητα, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Πρωθυπουργού στο Facebook διαφημιστικό σποτ, ενός λεπτού με πρωταγωνιστή των κ. Αντώνη Σαμαρά και κεντρικό σύνθημα «η Ελλάδα τώρα ξεκινάει».
Πέραν αυτού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει τη διαφωνία του για το προωθούμενο φορολογικό και κυρίως για την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου σε οικογένειες με παιδιά.
Ειδικότερα αναφέρει: «Δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη για το φορολογικό αλλά μέσα από το νέο νόμο πρέπει να στηριχτούν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Ενδεικτικά αναφέρω τα ζητήματα της οικογένειας,και των τέκνων τους σε συνδυασμό με το αφορολόγητο ή ενισχύσεις επιδοματικού χαρακτήρα, την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με σαφή διάκριση ανάμεσα στη μικρή, μεσαία και μεγάλη ιδιοκτησία και, προφανώς, με σταθερή στόχευση να μην επιβαρυνθεί η μικρή και μικρομεσαία ακίνητη περιουσία.Βεβαίως σε συνάφεια με αυτό είναι το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτικών γαιών, με κριτήριο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής και με μέτρο δικαίου».
Επιπροσθέτως, επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εξηγώντας: «Η στόχευση είναι κανένας να μην έχει υποχρέωση καταβολών περισσότερο από το 30% του εισοδήματος, να διευκολυνθούν με παρατάσεις τα χρεωμένα νοικοκυριά, και κατά προτεραιότητα να στηριχθούν οι άνεργοι, οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οι νέοι και οι νέες που πρέπει να στηριχθούν για να υπάρξει μια στοιχειώδης ανακούφιση μιας κοινωνίας που υποφέρει από την κρίση. Θα πρόσθετα πως μπορούν να υπάρξουν ρυθμίσεις και για τη λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης με στοχευμένες παρεμβάσεις, αλλά και μέσα από το φορολογικό σύστημα».
«Υπήρξαν ζητήματα δυσλειτουργίας της κυβέρνησης».
Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της 4ετίας αρκεί η ασκούμενη πολιτική «να έχει σταθερή στόχευση στην ανάπτυξη κακι στη στήριξη της κοινωνίας».
Πάντως, παραδέχεται ότι «υπήρξαν ζητήματα δυσλειτουργίας της κυβέρνησης, έχω όμως μια ερμηνεία. Όλη η προσπάθεια ήταν στραμμένη κυρίως στο να καταλήξει η διαπραγμάτευση σε ένα καλό αποτέλεσμα. Υπήρξε, δηλαδή, μια μονομέρεια του κυβερνητικού έργου, δημιουργήθηκαν κάποια ζητήματα, αλλά αντιμετωπίστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, η συνεκτικότητα του κυβερνητικούέργου είναι ζητούμενο». Αναφορικά με τα σενάρια ανασχηματισμού ξεκαθαρίζει ότι δεν «έχει τεθεί καν θέμα και δεν τίθεται αυτήν την ώρα».
Πηγή: protothema.gr

6 σχόλια

  1. Σχετικα με το περιβοητο βιντεο του Σαμαρα στο facebook...

    Πολλή κουβέντα προκάλεσε το βιντεάκι που ανέβασε προχτές το team που διαχειρίζεται το επικοινωνιακό κομμάτι του πρωθυπουργού.

    Πολλή, σε σχέση με τη σημασία,
    το ρόλο που παίζει, και πάνω απ' όλα σε σχέση με τα συμπεράσματα που βγάζει ο καθένας. Γ

    ιατί απλούστατα τα συμπεράσματα είναι απολύτως εξαρτώμενα των προθέσεων και γενικότερης αντίληψης του καθενός για την παρούσα πολιτική κατάσταση.
    Όσοι ψήφισαν ΝΔ το είδαν με συμπάθεια, οι υπόλοιποι ψάχνουν ευκαιρία....να επιτεθούν στον Σαμαρά. Κουβέντα να γίνεται, εν ολίγοις...

    Η άποψή ; Ωραίο το βιντεάκι, αρκεί να μη μείνουμε στα λόγια.
    Είναι ΑΝΑΓΚΗ όσα περιγράφει ο Σαμαράς να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα πράξη. Αλλιώς το τρένο θα χαθεί και για την παράταξη, αλλά και για τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ,ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΗΔΟΝΗ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΧΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ,ΤΟ ΒΟΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ.
    ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ,ΣΦΙΞΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΟΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΒΙΑΖΕΙ , ΑΘΕΤΕΙ , ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ,
    ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΕΙ Ο ΛΑΟΣ Ή ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ , ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ."
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΑΤΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ , ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΧΕΙ ."

    ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ( 460~398 Π.Χ. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν αρχίζω να πιστεύω ότι ΌΛΟΙ οι Ελληνες πολιτικοί είναι αιχμάλωτοι ,δεν λέω πουλημένοι
    υπάρχουν και αυτοί , αλλά οι πιο πολλοί είναι ΑΙΧΜΆΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ...
    Άρα η δημοκρατία έχει καταργηθεί από του κατακτητές μας ,οι ταγοί μας είναι αιχμάλωτοι πολέμου...
    Και όταν υπάρχει πόλεμος θα πρέπει να τους παλέψουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ και όταν τελειώσει ο ΠΟΛΕΜΟΣ
    θα ξαναφέρουμε την Δημοκρατία....
    Οργανωθείτε να σώσουμε ότι μπορούμε, χτυπάτε τον κατακτητή από ΠΑΝΤΟΎ ( δεν είναι
    κατακτητές τα ματ και οι πολιτικοί), λέω για τον ξένο κατακτητή ,και μετά ας σκάψουμε ακόμα και με τα νύχια μας την ιερή ΓΗ μας να ξαναβρούμε την ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ. Όσοι {ΕΛΛΗΝΕΣ} όμως επιμένουν να υποστηρίζουν τους κατακτητές πρεπει να εκτελούνται ως προδότες..
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΉ ΆΛΛΗ ΛΎΣΗ...
    Τα σώματα ασφαλείας οφείλουν να δώσουν οπλισμό στο κόσμο , οι Ελληνες αξιωματικοί να κατευθύνουν τον κόσμο και να κηρύξουν πόλεμο στους κατακτητές... ΆΜΕΣΑ Ο ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ και οι οδήγιες ...ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΈ ΠΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ... ΕΊΜΑΣΤΕ ΉΔΗ ΥΠΌ ΚΑΤΟΧΉ ,Ο ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΆΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΆΦΗ ... ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ...ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ...
    ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΆ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΥΡΕΛΗ ΟΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση