GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αχμαντινετζάντ ακύρωσε επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία που προβλεπόταν να γίνει σήμερα, όπως ανακοίνωσε η ιρανική προεδ...

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία που προβλεπόταν να γίνει σήμερα, όπως ανακοίνωσε η ιρανική προεδρία και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr, την επομένη των σκληρών επικρίσεων της Τεχεράνης προς την Άγκυρα για την προσεχή ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστοιχιών Πάτριοτ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων με τη Συρία.
Ο Αχμαντινετζάντ είχε προσκληθεί από την Τουρκία να λάβει μέρος στις τελετές για να τιμηθεί η μνήμη του Πέρση μυστικιστή ποιητή, θεολόγου και νομοδιδασκάλου του 13ου αιώνα Τζαλαλαντίν Ρούμι, στην πόλη Ικόνιο (Κόνια), όπου πέθανε.
Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων επρόκειτο παράλληλα να έχει μια συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.
Η επίσκεψη ακυρώθηκε λόγω της «μεταβολής του προγράμματος» του Αχμαντινετζάντ, ανέφερε το Mehr, επικαλούμενο τον επικεφαλής της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων της ιρανικής προεδρίας Μοχαμάντ Ρεζά Φοργανί.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ανακοίνωση της ακύρωσης σημειώθηκε την επομένη των σκληρών επικρίσεων στις οποίες προέβη ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, κάνοντας λόγο για «πρόκληση» αναφερόμενος στην ανάπτυξη των αμερικανικών πυραύλων Πάτριοτ στην μεθόριο με την Τουρκία και προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν «απροσδόκητες» συνέπειες.
Ο ανώτατος αξιωματούχος των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων Χασάν Φιρουζαμπαντί προειδοποίησε εξάλλου το Σάββατο ότι «με αυτό το σχέδιο η Δύση προετοιμάζει άλλον ένα παγκόσμιο πόλεμο, που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνος και για την ίδια την Ευρώπη».
Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και στην Τουρκία έχουν επιδεινωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες λόγω της σύρραξης στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση