GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καυστικός" ο Γρηγοράκος για τη λίστα Λαγκάρντ...

"Είναι γεγονός ότι υπήρχαν παραλείψεις. Και οι παραλείψεις είναι συγκεκριμένες και βαρύνουν συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένη παρέα κ...

"Είναι γεγονός ότι υπήρχαν παραλείψεις. Και οι παραλείψεις είναι συγκεκριμένες και βαρύνουν συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένη παρέα και συγκεκριμένη πολιτική. Δεν μπορεί να έρχεται αυτή η παρέα, γιατί τελικά έτσι διαχειρίστηκε τα πράγματα της χώρας, και να ζητάει και τα ρέστα από τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα αναφορικά με την λίστα "Λαγκάρντ" .
"Μιλάω για την παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα", τόνισε και διερωτήθηκε αν ο καθένας έκανε του κεφαλιού του στην κυβέρνηση Παπανδρέου και αν είχε ενημερωθεί ο τότε πρωθυπουργός.
"Δεν ήξεραν για τη “λίστα Λαγκάρντ”; Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να μην το ήξερε. Αλίμονο κι αν δεν του το είχαν πει. Ένας πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο συντονιστής της κυβέρνησης και έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου. Αυτά τα άτομα ήταν υπουργοί του Παπανδρέου, μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης" είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι και η Δικαιοσύνη και η Βουλή πρέπει να διερευνήσουν τη λίστα.
"Θα πρέπει να ψάξουμε και εμείς στη Βουλή αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα. Και αν έχουν γίνει αυτές οι παρανομίες, να τις καταδικάσουμε και να τις βρούμε και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Δεν πρέπει να κρεμάμε έναν ανώνυμο έντιμο πολίτη στα μανταλάκια" είπε.
Κάλεσε μάλιστα όσους από το ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται το όνομά τους να αποχωρήσουν, λέγοντας: "Εγώ θα περίμενα οι ίδιοι, εφόσον είναι το όνομά τους, να έχουν φύγει ήδη και να έχουν διαχωρίσει τη θέση τους. Πιστεύω ότι είναι πιο έντιμο ένας πολιτικός χώρος να μην πληρώνει τα λάθη τα δικά τους. Θα περίμενα από ένα έντιμο πολιτικό να κάνει την αυτοκριτική του. Κανείς δεν είναι σωστός, κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Έκανα λάθος, διαχωρίζω τη θέση μου ώσπου να αποδοθώ καθαρός στην κοινωνία και μετά να ζητήσω να ενταχθώ πάλι στον πολιτικό μου χώρο".

7 σχόλια

  1. Μου κανει αλγεινη εντυπωση το γεγονος οτι ο Γρηγορακος που στηριξε σθεναρα τον Βενιζελο που και αυτος εμπλεκεται στους ατυχεις χειρισμους της λιστας μιλαει με αυτο το τροπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κατευθυνόμενος μανιάτης Γρηγοράκος δεν μας πείθει για τις αγνές του προθέσεις! Η περιοχή που κατάγεται έχει βγάλει τους περισσότερους εγκληματίες! ουστ ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλίθιος, ή ανίκανος; Τίποτα από τα δύο! Με λίγα λόγια βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα...J

    Ηλίθιος, ή ανίκανος;

    Τίποτα από τα δύο!

    Πρόκειται πολύ απλά για πολιτική απόφαση και ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, να φορολογηθούν βάναυσα οι Έλληνες πολίτες, ώστε να συνεχίσουν να μην πληρώνουν φόρους οι επιχειρηματίες φίλοι και χρηματοδότες τους.

    Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
    Ο κ Μαυραγάνης πριν τοποθετηθεί υπεύθυνος στο νευραλγικό τομέα των εσόδων του Ελληνικού κράτους, ήταν Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος της εταιρίας KPMG, και είχε ως πελάτες εταιρίες που χρωστούν εκατομμύρια σε φόρους και ΦΠΑ στο δημόσιο!

    Πελάτες της KPMG είναι καναλάρχες, εταιρίες εισηγμένες στο Χ.Α, και γενικότερα όλη η…αφρόκρεμα της Ελληνικής επιχειρηματικότητας..
    Ουσιαστικά η KPMG δίνει συμβουλές σε επιχειρήσεις για το πώς να αποφύγουν τους φόρους.

    Για παράδειγμα, η θυγατρική της KPMG στις ΗΠΑ παραδέχτηκε το 2005 ότι βοήθησε πλούσιους πολίτες να αποφύγουν φορολόγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα και κεφαλαιακά κέρδη, πουλώντας τους ”κόλπα” φορολογικών απαλλαγών στην περίοδο μεταξύ 1996 και 2002, ενώ ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης είχε περιγράψει την υπόθεση ως ”μαζική απάτη”.

    Με λίγα λόγια βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, δηλαδή τον Μαυραγάνη να φέρει έσοδα από τους μέχρι πρότινος πελάτες του!!!
    Η KPMG λειτουργεί και ως “πλυντήριο” όπως πχ με την Siemens, ενώ χαρακτηριστική είναι η κομπίνα που προσπάθησαν να κάνουν με την Proton Bank.

    Η εταιρία του κ υφυπουργού, προσπάθησε να ξεπλύνει τις απάτες του κ Λαυρεντιάδη δλδ τα “δάνεια” που έδινε στον εαυτό του.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος, έχοντας υποψίες ότι η Proton δανειοδοτούσε με τεράστια ποσά εταιρίες οι οποίες ήταν στενά συνδεδεμένες με τα συμφέροντα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αποφάσισε να αναθέσει την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης στην ελεγκτική εταιρία KPMG.

    H KPMG κατέθεσε τέσσερα πορίσματα τα οποία ήταν όλα αρνητικά, και δήλωναν ότι δεν προέκυψε «στενή σύνδεση» των εταιριών αυτών με τον Λαυρεντιάδη.

    Στην πραγματικότητα, όπως διαπίστωσε αργότερα η ανακριτική έρευνα, και οι τέσσερις ήταν του κ.Λαυρεντιάδη.
    Ο Λαυρεντιάδης τελικά οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, ενώ οι της KPMG σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην τρέχει τίποτα.

    Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυριά να προσπαθούν να ζεσταθούν με τζάκια και με σόμπες, οι πόλεις να είναι πνιγμένες στην αιθαλομίχλη, και τα κανάλια να θριαμβολογούν για το πώς η τρικομματική κυβέρνηση θα καταπολεμήσει την …φοροδιαφυγή!

    Για γέλια και για κλάματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφτασε η ωρα της εκδικησης του
    χοντρου στην αγια οικογενεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη στράτα δε σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα καρφωμένη

    Για τους πουλημένους
    Βόλι δε χαλάμε
    Με πέτρες και κοτρόνια
    Τους πετροβολάμε

    Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη ώρα δε σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα αφορισμένη

    Και για όλους ίδια
    Θα ’χετε κονάκι
    Λακούβες με σκουπίδια
    Κι απάνω τους κοράκι

    Όλοι οι πουλημένοι
    Είστε καταραμένοι
    Απ’ την δική μας τη γενιά
    Από εργάτη ποιητή
    Κι από γραφιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη σπάθα σήκωσε και πάλι
    Του κλέφτη πάρε το κεφάλι
    Τον θάνατό σου καρτεράνε
    Χτύπα προτού σε φάνε

    Αδέρφι την καρδιά σου να `ν’ ατσάλι
    Κάνε την καρδιά σου φυλακή
    Ό,τι μας κλέψανε
    Και μας ντροπιάσανε
    Αν θες να τ’ αναστήσεις πάλι
    Σήκωσε σπάθα φονική

    Τη λευτεριά σου μην τη ζητιανεύεις
    Το δίκιο σου με λόγια μη γυρεύεις
    Τη σπάθα σήκωσε και πάλι
    Του κλέφτη πάρε το κεφάλι
    Τον θάνατό σου καρτεράνε
    Χτύπα προτού σε φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟ ΧΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΩΠΙΝΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΑ Ο ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΑΘΛΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ.ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΤΡΩΓΩΠΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝΑΤΕ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΡΑ ΠΕΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση