GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενοχλημένες οι ΗΠΑ από τους νέους εποικισμούς που σχεδιάζει το Ισραήλ

«Η επέκταση των οικισμών καθυστερεί τη λύση» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον Παλαιστίνιος εργάτης σε υπό ανέγερση ισραηλινό οικισμό στη Δυ...

«Η επέκταση των οικισμών καθυστερεί τη λύση» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον
Παλαιστίνιος εργάτης σε υπό ανέγερση ισραηλινό οικισμό στη Δυτική Οχθη
 
Επικριτική ήταν η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης Νετανιάχου για τη δημιουργία νέων οικισμών. Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ καταψήφισαν στον ΟΗΕ την αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος-παρατηρητή, η Χίλαρι Κλίντον έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα σχέδια για νέους οικισμούς καθυστερούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
«Θέλω να επαναλάβω ότι αυτή η κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες- έχουν καταστήσει σαφές στο Ισραήλ πως οι δραστηριότητες της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών καθυστερούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» τόνισε η Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον παρουσία των Ισραηλινών υπουργών Αμυνας Εχούντ Μπαράκ και Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόθεσή του να οικοδομήσει 3.000 κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ιστορική απόφαση του ΟΗΕ.
Στην ομιλία της με κύριο άξονα το Μεσανατολικό, η Χίλαρι Κλίντον απηύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση για ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους κάτω από την καθοδήγηση της νόμιμης εξουσίας της Παλαιστινιακής Αρχής.
«Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να βρούμε το δρόμο, μέσω διαπραγματεύσεων, που μπορεί να οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών. Αυτός είναι ο στόχος μας» πρόσθεσε η υπουργός.
Σχόλια αναγνωστών (0)


1 σχόλιο

  1. TO ISRAHL KTIZEI STA KATEXOMENA EDAFH TWN PALAISTINIWN;;;;; DEN TO PISTEYW....!!! WS TWRA H3ERA OTI H PALAISTINH DEN EXEI LOGO NA RIXNEI BOMBES STO KAHMENO TO ISRAHL...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση