GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλες οι εξελίξεις για την εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ...

Τρία νέα ονόματα περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στη βουλή μαζί με το πόρισμα των οικονομικών Εισαγγελέων. Σύμφ...

Τρία νέα ονόματα περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στη βουλή μαζί με το πόρισμα των οικονομικών Εισαγγελέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 17σελιδο πόρισμα τους κάνουν λόγο για 2.062 ονόματα, ενώ η λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας περιλάμβανε ως γνωστόν 2.059 ονόματα.
Τα τρία νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι:
Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου), Συμεών Σικιαρίδης και Ελένη Παπακωνσταντίνου (σύζυγος του Συμεών Σικιαρίδη).Σημειώνεται ότι τόσο η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου όσο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξαδέρφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


Την ίδια στιγμή, το ταξίδι τους στο Παρίσι προκειμένου να παραλάβουν την αυθεντική "λίστα Λαγκάρντ" περιγράφουν αναλυτικά στην κατάθεσή τους στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, δύο στελέχη του ΣΔΟΕ. Οι καταθέσεις τους περιλαμβάνονται στο πόρισμα των Οικονομικών Εισαγγελέων που διαβιβάστηκε στη βουλή, μαζί με ψηφιακό αντίγραφο της λίστας. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις καταθέσεις

Διαβάστε επίσης

Έδωσαν τη "λίστα Λαγκάρντ" στα κόμματα

Το έγγραφο του Πεπόνη για τη λίστα Λαγκάρντ

Ζητούν προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου

Πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνταντίνου σχετικά με την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" αναμένεται να καταθέσουν από κοινού, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή.
Την αρχή έκανε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε ότι "θεωρεί επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια  προκαταρκτικής  εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών".
"Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη", δήλωσε λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
"Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι θα ζητηθεί Προκαταρκτική Εξέταση για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου" ανέφεραν από την Ιπποκράτους, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τι εννοούσε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του στην οποία σημείωνε ότι ζητεί να  κινηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.

Διέγραψαν τον Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ

Εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την ύπαρξη συγγενικών του προσώπων στην λίστα "Λαγκάρντ". Σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει "λυπηρό" το γεγονός ότι "σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού".

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην "τσάρου" της Οικονομίας ο οποίος σε δήλωση του-τη δεύτερη μέσα στην ημέρα-  απάντησε στην ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

"Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της "λίστας Λαγκάρντ" σε εμένα προσωπικά", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπακωνσταντίνου στην δήλωσή του.

1 σχόλιο

  1. Έδωσαν τον Παπακωνσταντίνου για να γλιτώσουν; ΧΑ ΧΑ ΧΑ,,,

    Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου οδεύει για τις φυλακές Κορυδαλλού- αν και στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος. Οπωσδήποτε θα δραστηριοποιηθούν ομάδες για να πέσει στα μαλακά ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά οι νομικοί και η κοινή λογική λένε ότι είναι αδύνατον να αποφύγει τη φυλακή με τα αδικήματα που φαίνεται ότι έχει διαπράξει.

    Τελειώνουμε όμως, με μια φυλάκιση του κ. Παπακωνσταντίνου; όχι βέβαια. Ευθύνες έχουν και οι Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος.

    Ευθύνες έχουν και οι συνεργάτες του υπουργικού γραφείου του Παπακωνσταντίνου και οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ.

    Ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση.

    Άραγε θα αποδοθούν ή θα μείνουν στην καλύτερη περίπτωση στον αλαζόνα Παπακωνσταντίνου;

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί ως πρωθυπουργός ήταν προϊστάμενος του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Είχε υποχρέωση να ελέγχει τον υπουργό του. Επιπλέον, κατ' ομολογία του κ. Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε ενημερωθεί για τη λίστα Λαγκάρντ. Άρα γνώριζε. Επίσης για την ίδια λίστα είχε ενημερωθεί αργότερα και από τον αντικαταστάτη του Παπακωνσταντίνου, κ. Ευ. Βενιζέλο και ουδέν έπραξε.

    Για ποιο λόγο; Και ποια μυστικά συνδέουν τον ΓΑΠ με τον Παπακωνσταντίνου;

    Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνήτης, απέκρυψε με τη σειρά του τη λίστα, γνωρίζοντας την απόκρυψή της (ίσως και την αλλοίωσή της) από τον προκάτοχό του. Και όχι μόνον, την απέκρυψε, αλλά επιχείρησε να δώσει και νομική ερμηνεία ως συνταγματολόγος για την απόκρυψή της.

    Οι συνεργάτες του γραφείου του Παπακωνσταντίνου πρέπει να απολογηθούν και να αποκαλύψουν τι απέγινε η πρωτότυπη λίστα, που λέει ο υπουργός τους ότι τους την παρέδωσε για φύλαξη και... την έχασαν.

    Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ είναι υπόλογοι γιατί δεν έκαναν τίποτα, έστω και με το αλλοιωμένο αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ.

    Η σημερινή Κυβέρνηση, την οποία στηρίζει και το κόμμα Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλου, γιατί ολιγώρησε επί 3 μήνες τουλάχιστον και τελικά αναγκάστηκε κάτω από αφόρητη πίεση, να ζητήσει από τη Γαλλία την πρωτότυπη λίστα;

    Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και οι μετέπειτα εξαθλιώνουν τους Έλληνες με αβάσταχτα μέτρα για να αποφευχθεί η χρεωκοπία που προκάλεσαν οι πολιτικοί ταγοί της χώρας. Επιβάλλουν μέτρα δις ευρώ στο λαό, ενώ έχουν στα χέρια τους (με την βοήθεια των ξένων) λίστες με φοροφυγάδες ύψους πολλών δις ευρώ (λίστα Λαγκάρντ,Λιχτενστάιν, Λουξεμβρούργου κ.α.)

    Υπολογίζεται το ύψος της φοροδιαφυγής μόνο μέσα από τις λίστες οι οποίες λιμνάζουν στα εκάστοτε κυβερνητικά χέρια, να ανέρχεται πάνω από 10 δις ευρώ. Όσα περίπου στοίχισαν στον εξαθλιωμένο λαό τα μέτρα Σαμαρά- Στουρνάρα και ΣΙΑ.

    Δηλαδή έγκλημα κατά του λαού, ο οποίος όμως, επιτρέπει το γαϊτανάκι της λησμονιάς:
    Εισαγγελείς, Άρειος Πάγος, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Βουλή, Επιτροπές, Εξεταστικές, Προανακριτικές και πάλι εισαγγελία, όπως επιτάσσει ο άθλιος νόμος περί ευθύνης υπουργών. Καμία βιασύνη ανάλογη με τα μέτρα της εξαθλίωσης που απαίτησε η τρόικα.

    Το σκεπτικό είναι ένα: Ας πληρώσουν τα κορόιδα για να μη χρεοκοπήσουμε και εμείς με την ησυχία μας μεθοδεύουμε την ασυλία των ενόχων.

    Γιατί;Διότι δεν πρέπει να κλονιστεί η τρικομματική κυβέρνηση. Διότι κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει...
    Διότι ας μην εκπλαγούμε αν μετά από 2-3 χρόνια ανακαλύψουμε ότι και τώρα κάτι μας έκρυψαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση