GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τσάντες αγάπης" για τους άπορους...

"Τσάντες αγάπης" για τους άπορους Περίπου πεντακόσιες «τσάντες αγάπης» με τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες της Μητροπολιτική...

"Τσάντες αγάπης" για τους άπορους
Περίπου πεντακόσιες «τσάντες αγάπης» με τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες της Μητροπολιτικής περιφέρειας διαμοιράζει η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Πρόκειται για τρεις τόνους και επτακόσια κιλά βασικών ειδών διατροφής που αγοράστηκαν από το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για να προσφερθούν στους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπως είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι πολύτεκνοι και οι νεόπτωχοι.
Πηγή: flashnews.gr

2 σχόλια

  1. H Ελλάδα θα τα καταφέρει... Τώρα αν πεθάνουν και ένα δυο εκατομμύρια Ελληνες τι να κάνουμε!!!! η ζωή είναι άδικη , δεν είμαστε όλοι ΑΔΩΔΕΣ;;;


    Μαλάκες ΚΑΙ ο κάθε ΚΕΡΑΤΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ έχει δικαίωμα να προσφέρει τροφή....αν καταλάβατε το τι σημαίνει αυτό θα είναι ΑΡΓΆ ,θα σας έχουν κόψη τα κεφάλια και θα σας τα έχουν βάλει στο κώλο τον γυναικών σας... το ΚΡΑΤΟΣ διαλύετε..

    Η Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μια φυσική απέχθεια στη φιλανθρωπία, όχι μόνο γιατί χρησιμοποιήθηκε ιστορικά ως το προκάλυμμα της υποκρισίας (μέχρι και η Φρειδερίκη ήταν φιλάνθρωπος), αλλά και γιατί θα προτιμούσα έναν κόσμο που την καθιστά περιττή.

    Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν καλά όχι γιατί υπάρχουν φιλάνθρωποι, αλλά γιατί το δικαιούνται.


    H φιλανθρωπία ωστόσο, ήταν στη συνείδηση μου οι κινήσεις εκείνες που μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη, η οποία προέκυψε από μια φυσική καταστροφή ή έναν πόλεμο.

    Η πιο προκλητική περίπτωση είναι αυτή των χρημάτων για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.
    Συγκεντρώθηκαν 211 εκατομμύρια.

    Κατά καιρούς ερωτήσεις βουλευτών στο Κοινοβούλιο αναγκάζουν τους υπουργούς να δίνουν μια εικόνα του λογαριασμού, αλλά δεν υπάρχει καμία διαφάνεια.

    Τα χρήματα αυτά, ενώ ήταν σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, μέσω απόφασης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (μια από τις πρώτες που πήρε ως υπουργός Οικονομικών) μεταφέρονται σε λογαριασμό του υπουργείου.

    Πέντε χρόνια μετά την καταστροφή και την ύπαρξη πυρόπληκτων, τα χρήματα αυτά ακολουθούν μια περίεργη και άγνωστη διαδρομή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως με τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν ομόλογα.

    Ακόμη και αν δεν συνέβη αυτό, η ερώτηση είναι γιατί δεν έχουν διατεθεί στα θύματα για τα οποία προσφέρθηκαν.


    Το χάος της απάτης
    Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 14:32 μμ, η ομάδα του Hoc doc έστειλε σε μία από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ στον κόσμο, τη δανέζικη Danish Refugee Councll, ένα ερωτηματολόγιο με το οποίο της ζητούσε να διευκρινίσει πώς διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό των 195 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Στις 14:48, μόλις 16 λεπτά αργότερα, η δανέζικη ΜΚΟ είχε στείλει όλα τα στοιχεία για τη διαχείριση του προϋπολογισμού της και βέβαια τα έργα που είχε πραγματοποιήσει σε όλο τον κόσμο.

    Δοκιμάσαμε το ίδιο πράγμα σε ελληνικές ΜΚΟ, οι οποίες διαχειρίστηκαν κονδύλια από κρατικές επιδοτήσεις.

    Πολλά από τα τηλέφωνα λειτουργίας τους ανήκαν σε ιδιώτες, οι οποίοι δεν απάντησαν.

    Απευθυνθήκαμε στο ΥΠΕΞ και συγκεκριμένα στην αρμόδια υπηρεσία, την ΥΔΑΣ.

    Οι απαντήσεις ήταν αποσπασματικές και βέβαια κανένας δεν μπορούσε να μας διευκρινίσει τι ακριβώς γινόταν.

    Η μία διεύθυνση έδειχνε την άλλη ως υπεύθυνη και όλες μαζί αδυνατούσαν να πουν το απλό: Τι έγιναν τα λεφτά των φορολογούμενων...

    Του Κώστα Βαξεβάνη – «Hoc Doc»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση