GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Αρνητικές οι πρώτες ενδείξεις για δολοφονία του Οζάλ

Η οικογένειά του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι έπεσε θύμα δηλητηρίασης   Το πρώτο πόρισμα από το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Τ...

Η οικογένειά του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι έπεσε θύμα δηλητηρίασης
 
Το πρώτο πόρισμα από το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Τουρκίας (ΑΤΚ) αναφέρει ότι δεν βρέθηκαν ενδείξεις για δηλητηρίαση στις εξετάσεις που έγιναν στα λείψανα του πρώην προέδρου Τουργκούτ Οζάλ.
Αλλά ανακοίνωση από το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας στην Άγκυρα τονίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του Οζάλ, με την βοήθεια άλλων ευρημάτων και στοιχείων.
Το πόρισμα αναφέρει ότι δεν υπήρξαν κλινικά και εργαστηριακά ευρήματα που να δείχνουν ότι ο Οζάλ δηλητηριάστηκε, ούτε βρέθηκαν ίχνη ραδιενεργών στοιχείων στη σορό του.
Παρά ταύτα, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η πραγματική αιτία δύσκολα θα μπορέσει να ανακαλυφθεί, επειδή δεν διενεργήθηκε νεκροψία αμέσως μετά τον θάνατο του Οζάλ, το 1993.
Ούτε έχει αποκλειστεί η πιθανότητα αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως την εποχή του θανάτου.
Το επίπεδο βαρέων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του καδμίου, που βρέθηκαν στην νεκροψία είναι εντός του πλαισίου των αναμενόμενων, αναφέρει το πόρισμα.
Ιατροδικαστές διενήργησαν τις εξετάσεις μετά την εκταφή της σορού τον Οκτώβριο, καθώς επίσημη έκθεση, τον Ιούνιο, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Οζάλ ήταν «ύποπτος» και θα έπρεπε να ερευνηθεί.
Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Οζάλ, ο οποίος είχε υποβληθεί σε τριπλό μπαϊπάς το 1987, οι γιατροί είχαν μιλήσει για καρδιακή ανακοπή. Αλλά νεκροψία δεν έγινε ποτέ και μέλη της οικογένειάς του ισχυρίζονται εδώ και καιρό ότι είχε δηλητηριαστεί.
Ο Οζάλ εξελέγη πρωθυπουργός το 1983, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980. Το 1989 έγινε ο όγδοος πρόεδρος της Τουρκίας.
Ηταν κατά το ήμισυ Κούρδος, και η πολιτική του οδήγησε σε τεράστια φιλελευθεροποίηση της τουρκικής οικονομίας.
Το πόρισμα χαρακτηρίζει «ανεξήγητο» το γεγονός ότι δεν έγινε νεκροψία αμέσως μετά τον θάνατό του.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση