GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερώνυμος: Να ανακληθεί η διάταξη που προβλέπει τη χρήση κρατικού αυτοκινήτου...

Την ανάκληση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε σχετική Υπουργική Απόφαση και προβλέπει τη δυνατότητα χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον ...

Την ανάκληση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε σχετική Υπουργική Απόφαση και προβλέπει τη δυνατότητα χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο ζητά με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισημαίνει ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε – όπως άλλωστε και ο προκάτοχός του μακαριστός Χριστόδουλος – αλλά ούτε επιθυμεί να χρησιμοποιήσει κρατικό αυτοκίνητο και ζητάει να απαλειφθεί η συγκεκριμένη διάταξη της ισχύουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει αυτή τη διακριτική μεταχείριση από το Κράτος προς τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο.
Σημειώνει δε – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – πως το προνόμιο αυτό θα πρέπει να καταργηθεί όχι μόνο λόγω της τρέχουσας, δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και επειδή «προϋποθέτει μίαν αντίληψη για την αλλοίωση του ρόλου του Αρχιεπισκόπου από προσώπου εκκλησιαστικής διακονίας σε φορέα κρατικής εξουσίας, στεκόμενο απέναντι στην κοινωνία».
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση