GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στηρίζει την ανάπτυξη της οικονομίας»

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα συμβάλει στην επόμενη φάση της ανάπτυξης που εισέρχεται η ελληνική οικονομία με μια σειρά ...

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα συμβάλει στην επόμενη φάση της ανάπτυξης που εισέρχεται η ελληνική οικονομία με μια σειρά δράσεων με στόχο μεταξύ άλλων και την προσέλκυση επενδύσεων, επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου «η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ενώ ανακοίνωσε και πρωτοβουλίες προώθησης και του πολιτιστικού προϊόντος της χώρα μας.
«Με την μέχρι σήμερα πορεία των μεταρρυθμίσεων και τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup, έχουμε ήδη κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Ελλάδας, να ελπίζουμε ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, υπό την αυτονόητη, όμως, προϋπόθεση ότι όλοι μας, πολίτες και πολιτική τάξη, θα πράξουμε το καθήκον μας», ανέφερε ο κ.Γραμματίδης.
Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο τραπεζικό σύστημα ο κ.Γραμματίδης είπε ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με ισορροπημένους όρους και διαδικασίες κι έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ουσιαστικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πού αν δεν πέτυχε να αντισταθεί στην λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης δεν το οφείλει σε δικές του αδυναμίες, αλλά στην επιβληθείσα ανάληψη της υποχρέωσης στήριξης του ελληνικού κρατικού δανεισμού.
«Αλλά και σε σχέση με την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων απαιτείται δημιουργική φαντασία έτσι ώστε να μην εκμηδενισθούν οι ωφέλειες από την ανα-κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Επίσης, ανάπτυξη χωρίς τράπεζες λειτουργούσες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεν μπορεί να υπάρξει και ούτε έτσι λειτουργούσες τράπεζες μπορούν να προσελκύσουν νέους επενδυτές πού πιθανή επένδυσή τους θα είχε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα λόγω των μηνυμάτων πού θα εξέπεμπε προς την διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.
Πρέπει, συνεπώς, να δοθεί η δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να μπορέσουν ανεμπόδιστα να διαμορφώσουν όλα εκείνα τα έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία πού είναι απολύτως απαραίτητα για να ξαναλειτουργήσει η μηχανή της ανάπτυξης», ανέφερε ο κ.Γραμματίδης.

1 σχόλιο

  1. Το πλιάτσικο των “Δεκεμβριανών”
    ο ΣΥΡΙΖΑ το βλέπει “εξέγερση”.

    Πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς η δολοφονία ενός νεαρού παιδιού από έναν ανόητο αστυνομικό είχε προκαλέσει τις χειρότερες καταστροφές της Αθήνας. Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καταδικαστέα από όλους, αντί να δημιουργήσει ένα παλλαϊκό ειρηνικό ρεύμα ενάντια στην καταπίεση (όποια κι αν ήταν αυτή), την αστυνομική αυθαιρεσία ή ακόμη και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατέληξε σε ένα ρεύμα πλιατσικολόγων, καταστροφέων της Αθήνας και των περιουσιών πολιτών.

    Εκείνη η περίοδος χαρακτηρίστηκε ως «Δεκεμβριανά» κι έτσι έμεινε. Για κάποιους ήταν οι μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και έφεραν σιγά – σιγά τη φθορά της τότε κυβέρνησης η οποία για να λέμε και του στραβού το δίκιο ήταν από μόνη της μπάχαλο και βουτηγμένη στη διαφθορά και την ανικανότητα.

    Για άλλους ήταν ημέρες ντροπής. Αντί να είναι ημέρες τιμής για ένα αθώο παιδάκι που άφησε την τελευταία του πνοή άδικα από το χέρι ενός βλάκα μπάτσου, έγινε ο παράδεισος των μπαχαλάκηδων με τις γνωστές συνέπειες.

    Το γεγονός ότι το κράτος άφησε τους κουκουλοφόρους εκείνη την περίοδο να αλωνίζουν επί μέρες στην πρωτεύουσα κι όχι μόνο, ήταν η πόρτα που άνοιξε για να τα κάνουν ρημαδιό όποτε ήθελαν οι ίδιοι άθλιοι. Και άνοιξε το δρόμο και στη Χρυσή Αυγή να γίνει κόμμα, να δέρνει και να βρίζει, να κάνει μπάχαλο τη χώρα αλλά να μην τιμωρείται. Μία σου και μία μου που λέει και ο Μιχαλολιάκος αλλά και διάφοροι άλλοι ακραίοι.

    Αυτές λοιπόν τις ημέρες που θα έπρεπε να είναι ημέρες μνήμης, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Η νεολαία του Συνασπισμού με το σύνθημα «ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες»...

    ..$ΥΡΙΖΑ Η Α Λ Η Τ Ε Ι Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση