GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Σερβίας

Στη σύλληψη του Μίροσλαβ Μίσκοβιτς, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Σερβία, προχώρησε σήμερα η αστυνομία, με την κατηγορία της...

Στη σύλληψη του Μίροσλαβ Μίσκοβιτς, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Σερβία, προχώρησε σήμερα η αστυνομία, με την κατηγορία της παράνομης ιδιωτικοποίησης εταιρειών οδοποιίας. Μαζί με τον Μίσκοβιτς συνελήφθησαν άλλα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Μάρκο.
Όλοι οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για μηχανορραφίες κατά την πώληση της δημόσιας επιχείρησης οδοποιίας και συντήρησης οδικών αρτηριών «Putevi Nis».
Ο ειδικός εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα Μίλκο Ραντισάβλιεβιτς δήλωσε ότι οι συλληφθέντες κατά την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εταιρείας αποκόμισαν παράνομα κέρδη συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Μίροσλαβ Μίσκοβιτς είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας επενδύσεων Delta Holding, που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς (υπηρεσίες, εμπόριο, γεωργική παραγωγή, ΜΜΕ και μέχρι πρόσφατα στον τραπεζικό τομέα).
Θεωρείται ο πλουσιότερος Σέρβος, με περιουσία που ξεπερνά τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα πλούτη του τα απέκτησε κυρίως τη δεκαετία του ’90, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Εικάζεται ότι ευνοήθηκε από το καθεστώς Μιλόσεβιτς χρησιμοποιώντας κρατικές επιδοτήσεις από το περιβόητο πρόγραμμα για την οικονομική ανασυγκρότηση της Σερβίας.
Μετά την πτώση του Μιλόσεβιτς, προσέγγισε πολιτικά κόμματα που ανέλαβαν την εξουσία και σε μεγάλο βαθμό επηρέαζε τις πολιτικές εξελίξεις. Στις τελευταίες εκλογές, με τη νίκη του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) έχασε τα προνόμια που είχε και συγκρούστηκε ανοιχτά με τον πρόεδρο του κόμματος και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο διοικητής της Ασφάλειας Βελιγραδίου δήλωσε, μάλιστα, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σερβίας RTS ότι ο Μίσκοβιτς, σήμερα, κατά τη διαδικασία σύλληψής του απείλησε τον Βούτσιτς ότι «ήρθε το τέλος του και ότι δεν θα προλάβει να εμφανιστεί σήμερα το βράδυ στην τηλεόραση», όπου ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης είναι προσκεκλημένος σε εκπομπή. Εξαιτίας των απειλών αυτών, η αστυνομία αύξησε τα μέτρα προστασίας του Βούτσιτς.

1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ( ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΤΟΥΑΝ ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ; ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 4-5 ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ( ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ), ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΔΕΡΝΟΥΝ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ! ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ 150 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΑΛΛΑ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση