GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Βρετανία ζητά να αναγνωριστεί πλήρως ο Συριακός Συνασπισμός

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ ζήτησε από τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας και να αναγνωρίσουν ...

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ ζήτησε από τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας και να αναγνωρίσουν τον Εθνικό Συριακό Συνασπισμό ως μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού.
«Τους προσφέραμε πλήρη αναγνώριση, ελπίζουμε ότι και οι άλλες χώρες θα κάνουν το ίδιο στη διάσκεψη της ομάδας των Φίλων της Συρίας στο Μαρακές», δήλωσε ο Χέιγκ ενόψει των συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Μόαζ αλ Χάτιμπ, επικεφαλής του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει επιπλέον 30 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους σύρους εκτοπισμένους.
«Με την έναρξη του χειμώνα και τις συνεχιζόμενες σφοδρές συγκρούσεις σε όλη τη χώρα, η ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται καθημερινά», δήλωσε ο Κρισταλίνα Γκριγκορίεβα, ευρωπαία Επίτροπος για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις.
«Περισσότερο από 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Συρίας και σχεδόν μισό εκατομμύριο έχουν καταφύγει στον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία και το Ιράκ», πρόσθεσε η ίδια.
Η βοήθεια αυτή θα προσφέρει στους σύρους εκτοπισμένους υγειονομική περίθαλψη, καταλύματα, τρόφιμα, νερό και αντικείμενα οικοσκευής, σημείωσε η Γκριγκορίεβα.
Εξάλλου το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση τεσσάρων συνεργατών της συριακής πρεσβείας στο Βερολίνο.
Αποφασίζοντας την απέλαση των τεσσάρων συνεργατών της συριακής πρεσβείας «στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα της πρόθεσής μας να μειώσουμε στο ελάχιστο τις σχέσεις μας με το καθεστώς (του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Στις 29 Μαΐου το Βερολίνο είχε απελάσει τον σύρο πρεσβευτή στη Γερμανία σε αντίποινα για τη σφαγή στη Χούλα, όπου σκοτώθηκαν 108 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 49 παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση