GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Βιώνουμε την πιο ακραία πολιτική βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων και εξουσίας

«Αντί αποτυχημένων επικοινωνιακών συναντήσεων και πανηγυρισμών για την εκταμίευση της δόσης, η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πώς η...



«Αντί αποτυχημένων επικοινωνιακών συναντήσεων και πανηγυρισμών για την εκταμίευση της δόσης, η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πώς η ανάπτυξη θα έρθει με τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής λιτότητας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινό σχόλιο του για τις επαφές του Πρωθυπουργού και την εκταμίευση της δόσης.

«Με δεδομένο ότι η εκταμίευση της δόσης όχι μόνο δεν πρόκειται να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία, αλλά αντίθετα θα συνοδευτεί από νέα επαχθή αντικοινωνικά μέτρα και μηχανισμούς εποπτείας, το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής είναι οι νέες απολύσεις, τα νέα λουκέτα, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Εξάλλου, η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά εργαλεία και η κατάρτιση ενός εντελώς κοινωνικά άδικου αντιαναπτυξιακού φορολογικού νομοσχεδίου, συμπληρώνουν την εικόνα καταστροφής των παραγωγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της οικονομίας, την ίδια στιγμή που εξαθλιώνονται πλατιά στρώματα της κοινωνίας».
«Η ελληνική κοινωνία βιώνει την πιο ακραία πολιτική βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων και εξουσίας υπέρ του κεφαλαίου μετά την μεταπολίτευση» .
«Αναγκαία προϋπόθεση για μια στρατηγική ανάπτυξης και δίκαιης εξόδου από την κρίση αποτελεί η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της» .
Πηγή: epikaira.gr

2 σχόλια

  1. «Παπανδρέου» με τα … όλα του ο Τσίπρας

    Καλοκαίρια και γιορτές επιλέγει να «ταξιδεύει» και ο Αλέξης για … πολιτικά θέματα

    Ένα μήνα διακοπές στην Κρήτη έκανε το καλοκαίρι, όταν ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και οι κυβερνητικοί εταίροι έλιωναν στο Μαξίμου για την εξασφάλιση της δόσης και τώρα έφυγε για Βραζιλία, Αργεντινή από όπου θα επιστρέψει μετά τα Χριστούγεννα.

    Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με πρόφαση ότι θέλει να δει εκ του σύνεγγυς πως τα κατάφεραν οι δύο χώρες να ξεπεράσουν τον εφιάλτη της χρεοκοπίας, πάει ταξιδάκι αναψυχής διάρκειας δώδεκα ημερών!

    Προφανώς οι συνεργάτες του δεν τον έχουν ενημερώσει καλά ότι η Αργεντινή βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής επειδή αρνήθηκε να αποπληρώσει τα χρέη της σε επενδυτικές εταιρείες και καταδικάστηκε γι΄ αυτό από τα αμερικάνικα δικαστήρια.

    Όπως και να το κάνουμε πάντως, ο Τσίπρας θυμίζει πολύ τον Παπανδρέου που καλοκαίρια και γιορτές έφευγε και ξέχναγε να γυρίσει ενώ η χώρα βίωνε τα πάνδεινα από το Μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕΙΣΤΕ ΟΛΗ ΜΑΖΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΑΡΕ ΑΡΕ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΜΟΜΟΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση