GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέσμευση Μπαζόζο για υπεράσπιση του ευρώ

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης παρέλαβαν ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπ...

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης παρέλαβαν ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Στην ομιλία του κατά την απονομή του βραβείου στο Όσλο, ο κ. Μπαρόζο δεσμεύθηκε από να υπερασπιστεί το ευρώ, σύμβολο μιας πλέον δοκιμαζόμενης ευρωπαϊκής ενότητας.
«Σήμερα, ένα από τα πιο ορατά σύμβολα της ενότητάς μας βρίσκεται στα χέρια όλων. Είναι το ευρώ, το νόμισμα της Ευρωπαϊκής μας Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Θα το υπερασπιστούμε», υπογράμμισε.
Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ απένειμε φέτος στην ΕΕ το Νόμπελ Ειρήνης για τη συνεισφορά της «στην προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση