GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι σταθερό και απλό»

Την ανάγκη μίας πραγματικής φορολογικής μεταρρύθμισης τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ, επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να...

Την ανάγκη μίας πραγματικής φορολογικής μεταρρύθμισης τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ, επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει.
Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «το ανωμάλως αποσυρθέν προσχέδιο του νέου φορολογικού συστήματος αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγήν, τόσο ως προς τη λογική του όσο και ως προς τη διαδικασία του. Η φορολογική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα την πραγματικότητα της αγοράς και της οικονομίας».
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ το φορολογικό σύστημα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
-Να είναι σταθερό και απλό, προκειμένου να εμπεδώνει αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής στις παραγωγικές δυνάμεις και σε όλους τους φορολογούμενους.
-Να είναι διάφανο και δίκαιο, ώστε να μην υποθάλπει τη φοροδιαφυγή.
-Να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, καταργώντας τα αντικίνητρα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την εξωστρέφεια της επιχειρηματικής δράσης και την καινοτομία.
-Να έχει αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά αλλά ταυτόχρονα να στηρίζει την επένδυση και την αποταμίευση- που είναι η βάση της ελπίδας μας για ανάκαμψη.
-Να πάψει να έχει το χαρακτήρα φοροεπιδρομής σε βάρος όσων είναι συνεπείς και στέκονται ακόμη στα πόδια τους.

1 σχόλιο

  1. ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ = ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ !!!
    ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΑΠΟΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ , ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ "ΝΟΜΟΥΣ" ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση