GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδρά η Ρωσία στη νομιμοποίηση της συριακής αντιπολίτευσης

Το καθεστώς χάνει «όλο και περισσότερο» τον έλεγχο της χώρας, δηλώνει ο ρώσος υφ. Εξωτερικών   Το συριακό καθεστώς χάνει « όλο κα...

Το καθεστώς χάνει «όλο και περισσότερο» τον έλεγχο της χώρας, δηλώνει ο ρώσος υφ. Εξωτερικών
 
Το συριακό καθεστώς χάνει «όλο και περισσότερο» τον έλεγχο της χώρας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός  Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, εκτιμώντας ότι μια νίκη της αντιπολίτευσης στη Συρία δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Η Μόσχα επεξεργάζεται σχέδιο για την απομάκρυνση των ρώσων πολιτών από τη Συρία, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ιτάρ-Τας και Ria που επικαλούνται τον ειδικό απεσταλμένο του Κρεμλίνου για τη Μέση Ανατολή. 
«Πρέπει να βλέπουμε τα γεγονότα κατά μέτωπο. Το καθεστώς και η κυβέρνηση στη Συρία χάνουν όλο και περισσότερο τον έλεγχο της χώρας». Κατά συνέπεια «μια νίκη της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αποκλειστεί», διευκρίνισε.
«Τουλάχιστον η Μόσχα θα επιμείνει να εφαρμοστεί η ανακοίνωση της Γενεύης και να εξευρεθεί ειρηνική λύση στη σύγκρουση», πρόσθεσε ο Μπογκντάνοφ. Ο ρώσος υφυπουργός αναφέρθηκε  στη συμφωνία για τις αρχές μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία που υιοθετήθηκε στις 30 Ιουνίου στη Γενεύη από την Ομάδα δράσης για τη Συρία.
Η Ρωσία είναι ένας από τους τελευταίους υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, στο οποίο πωλεί όπλα. Η Μόσχα έχει μπλοκάρει μέχρι σήμερα όλα τα σχέδια μιας καταδικαστικής απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση