GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αστάθεια της Ιταλίας, τρομάζει Ευρώπη και αγορές...

Η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία, τρομάζει την Ευρώπη σε μια περίοδο, που η σταθερότητα είναι το ζητούμενο. Η Ιταλία μπήκε σε προεκλ...

Η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία, τρομάζει την Ευρώπη σε μια περίοδο, που η σταθερότητα είναι το ζητούμενο.
Η Ιταλία μπήκε σε προεκλογική περίοδο, μετά την πρόθεση της κεντροδεξιάς να αποσύρει τη στήριξή της στην κυβέρνηση Μόντι, καταψηφίζοντας το μέτρο για τη μείωση των περιφερειών, διότι θεωρεί ότι αντιβαίνει σε κύρια άρθρα του συντάγματος.
Ο Μάριο Μόντι, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί αμέσως μετά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού από τη βουλή και τη γερουσία.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Μόντι θα πολιτευθεί και θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, την ώρα που η Ευρώπη κρατάει την ανάσα της, φοβούμενη ότι η Ιταλία θα βυθιστεί στην κρίση.
"Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ιταλία και την Ευρώπη, οι οποίες, αντιθέτως, χρειάζονται σταθερότητα", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.
O Σούλτς πρόσθεσε ότι "πολλά από τα προβλήματα της Ιταλίας είναι αποτέλεσμα των δέκα ετών της πρωθυπουργίας Μπερλουσκόνι, ενώ, σε σχέση με την απόφασή του Καβαλιέρε να ηγηθεί και πάλι της κεντροδεξιάς, τόνισε ότι "πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, συνδεδεμένο με τα ιδιαίτερα προβλήματά του".
Ναπολιτάνο: "Θα δούμε πώς θα αντιδράσουν οι αγορές"
Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της πολιτικής κρίσης, δήλωσε ότι "θα εκφρασθεί αναλυτικά σε οκτώ ημέρες, επ΄ευκαιρία των ευχών των Χριστουγέννων προς τους ιθύνοντες των ιταλικών θεσμών".
Σε σχέση με τυχόν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις, ο Ναπολιτάνο περιορίσθηκε να υπογραμμίσει: "θα δούμε πως θα αντιδράσουν αύριο οι αγορές".
Ο Μπερλουσκόνι ετοιμάζει την κίνησή του
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνεδριάζει με τους στενούς του συνεργάτες, για να καθορίσουν την προεκλογική στρατηγική του Λαού της Ελευθερίας.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, ο "μίστερ τιβί" μπορεί να επιχειρήσει επαναπροσέγγιση με την Λέγκα, για τυχόν εκλογική συμμαχία.
Την λογική αυτή εξυπηρετεί και πιθανή πρόταση στον επικεφαλής της Λέγκα, Ρομπέρτο Μαρόνι, να είναι ο κοινός υποψήφιος όλης της κεντροδεξιάς, ως πρόεδρος της ευρύτερης περιφέρειας του Μιλάνου, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση