GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιμένει στον εμπλουτισμό ουρανίου το Ιράν

Απαισιόδοξο για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εμφανίστηκε ένα από τα μέλη ...

Απαισιόδοξο για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εμφανίστηκε ένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας της Τεχεράνης στις συνομιλίες με την «Ομάδα 5+1», τονίζοντας ότι η χώρα του δεν έχει λόγο να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου.
«Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Μοσταφά Ντολατιάρ στους δημοσιογράφους από την ιρανική πρεσβεία στο Νέο Δελχί.
«Συνέδεσαν κάποια εντελώς τεχνικά ζητήματα, με πολιτικά. Εφόσον αυτή είναι η νοοτροπία και η προσέγγιση της Ομάδας 5+1, ή όπως αλλιώς θέλετε να την αποκαλέσετε, σίγουρα δεν θα υπάρξει τέλος σε αυτό το παιχνίδι», πρόσθεσε ο Ντολατιάρ.
Η Ομάδα 5+1 (Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) ελπίζει να οριστεί μια ημερομηνία ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, όπως είχε δηλώσει την Τετάρτη ο ευρωπαΐος επικεφαλής των διαπραγματευτών της «Ομάδας 5+1».
Ο Ντολατιάρ σημείωσε ότι το Ιράν χρειάζεται καύσιμο για τον ερευνητικό του αντιδραστήρα στην Τεχεράνη και για ιατρικούς σκοπούς και επεσήμανε ότι δεν μπορεί να βασιστεί στη διεθνή κοινότητα να του το παράσχει.
«Πριν ένα χρόνο το χρειαζόμασταν πολύ, ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε μετρητά για αυτό, αλλά τώρα το έχουμε. Γιατί να κλείσουμε τις εγκαταστάσεις μας και να το αγοράσουμε από αλλού; Δεν είναι λογικό», δήλωσε ο ίδιος.
Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ιράν να αλλάξει στάση. «Δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι ως προηγούμενο. Όλα είναι ανοιχτά στη διαπραγμάτευση. Εξαρτάται από το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και τον τελικό στόχο», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση