GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας και έχασαν δισεκατομμύρια

Έπαιξαν κι έχασαν. Μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια και διακεκριμένοι παράγοντες των αγορών εγγράφουν ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ...

Έπαιξαν κι έχασαν. Μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια και διακεκριμένοι παράγοντες των αγορών εγγράφουν ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς στοιχημάτιζαν ότι η Ευρωζώνη θα διαλυθεί λόγω της «ελληνικής τραγωδίας» και τώρα βλέπουν τις τοποθετήσεις τους να απαξιώνονται…
Οι μεγάλες απώλειες που κατέγραψε το fund Advantage Plus του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Τζον Πόλσον εξαιτίας των θέσεων που άνοιξε ποντάροντας κατά του κοινού νομίσματος είναι ενδεικτική, αλλά δεν είναι μοναδική. Την ίδια τύχη είχαν και ηχηρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, όπως ο λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ, ο Τζορτζ Σόρος, αλλά και η Εxchange Τraded Funds.
Σύμφωνα με την Καθημερινή ο Τζον Πόλσον ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας, σε κλειστή συνάντηση με επενδυτές του, απώλειες της τάξης του 18,7% για το αμοιβαίο του ομίλου του Advantage Plus, που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 1 δισ. δολ., και 12,7% για ένα ακόμα από τα funds του. λαρίων. Εκείνη την περίοδο το ευρώ σημείωνε απώλειες της τάξης του 7% από τον Απρίλιο.
Ο Τζέικομπ Ρότσιλντ φέρεται να τοποθέτησε συνολικά εντός του 2012 περί τα 200 εκατ. δολάρια σε προϊόντα που θα απέφεραν κέρδη σε περίπτωση πτώσης του ευρώ. Ανοιξε τις θέσεις αυτές τον Ιανουάριο και τις υπερδιπλασίασε τον Ιούλιο. Σήμερα μετράει απώλειες εκατομμυρίων.

kafeneio-gr.blogspot.com

8 σχόλια

  1. Εμπιστεύτηκαν τον ΓΑΠ (που συμβούλευαν) και πίστεψαν τον Αλέξη και τον Μπαρουφάκη. Έχουν και τα κτήνη τα προβλήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα και ο Dr Χάρος Ρουμπίνι αποδέχθηκε το λάθος του,
    όμως οι $υριζαίοι ΤΗΛΕστάρ Μπαρουφάκηδες και Χλαπαβίτσες επιμένουν.!

    Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα ..ΔΕΝ
    θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης στο άμεσο μέλλον εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη η ευρωζώνη να επιτρέψει μεταφορές κεφαλαίων για να το εξασφαλίσει.

    «Για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, πρακτικά θα πρέπει να μετατραπεί σε ένωση πιστωτικών μεταβιβάσεων και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι μακροπρόθεσμα, ότι θα χρειαστούν 10 με 20 χρόνια για να εφαρμοστεί η λιτότητα και οι μεταρρυθμίσεις ώστε να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα. Κατά συνέπεια χρειάζονται χρήματα και υπομονή», υπογράμμισε ο κ. Ρουμπινί.

    «Εάν αυτός είναι ο στόχος για να μείνει ενωμένη η ευρωζώνη, είτε τα κίνητρα είναι οικονομικά είτε πολιτικά, είτε γεωπολιτικά,
    τότε η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες», πρόσθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο LORD JACOB ROTHSCHILD ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ;
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΔΩ ;
    ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ !
    Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΚΩΛΟΓΕΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!
    ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ' ΧΕΙ ΧΩΣΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΤΥΧΩΣ "Προκάμαμε"...Παρά τις αστοχίες, παρά τις καθυστερήσεις λόγω των συνεχών εκλογών και παρά την μίνι βαβυλωνία που υπάρχει στις πολυκομματικές κυβερνήσεις η Ελλάδα ΠΡΟΛΑΒΕ.

    Πρόλαβε να κλείσει η συμφωνία για την δανειακή MEΓA δόση των 40+ Δισ. ευρώ και για την συμφωνία ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ομολόγων.

    Από σήμερα η προσοχή της Ε.Ε και των δανειστώ , θα επικεντρωθεί στην Ιταλία όπου θα παιχθεί το μεγάλο παιχνίδι των αγορών.
    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σκοπεύει να παραιτηθεί, μετά και την απόφαση του κεντροδεξιού συνασπισμού να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνησή του.
    Η πρόθεση του Μόντι να παραιτηθεί ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ιταλού προέδρου,Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά από δίωρη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο αργά το βράδυ του Σαββάτου.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μόντι έχει πρόθεση να παραιτηθεί εφόσον όμως ελέγξει πρώτα κατά πόσο το Κοινοβούλιο είναι σε θέση να περάσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
    Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μόντι πρόκειται να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να διαλυθεί το Κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
    ------------------------------
    Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι
    η Ελληνική υπόθεση είναι μία παρανυχίδα μπροστά στην υπόθεση Ιταλική Οικονομία και ότι όλη η προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας
    θα εστιαστεί στην Ιταλία και τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ των πολιτών της...

    Ποιος θα είχε όρεξη για "παζάρια"
    και καλά λόγια όταν η "φωτιά" έχει μπεί στον πυρήνα της Ευρωζώνης...

    Ακόμα πιο εύκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί με πόση "υπομονή" θα άκουγαν τις αιτιάσεις της Ελλάδας όσοι αγωνιούν για το ΔΙΚΟ τους μέλλον.

    Πόσο "καλοδεχούμενη" θα ήταν μία πολιτική ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης... ΕΕΕ..!!!

    εεε...σΥΡΙΖΑ ΑΕροψεκασμένα ζώωα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ
    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ => ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ =>ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ.
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!
    ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΓΚΑΒΟΥ ΣΚΥΛΟΨΑΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑΔΕ ΕΦΗ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
    "Η χειρότερη στιγμή μου ήταν όταν με ... μάλωσε (!!!) ο Σόιμπλε. Εκεί, λύγισα"!

    Σε μια δημόσια δήλωση υποτέλειας της χώρας αλλά και δήλωση "αυτομαστίγωσης" προχώρησε ο yπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, την νύχτα μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάϊ .
    Συγκεκριμένα η τελευταία ερώτηση της συνέτευξης από τον Αλέξη Παπαχελά: "Πέστε μια ανθρώπινη στιγμή που απογοητευθήκατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως υπουργός Οικονομικών;". Αφοπλιστική απάντηση του Στουρνάρα :
    "Στενοχωρήθηκα...όταν με πήρε ξαφνικά στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και με μάλωσε επειδή είπα στη Βουλή για την επιμήκυνση του χρέους! Αυτό δεν έπρεπε να το πεις μου είπε. Εκεί λύγισα"!
    Δηλαδοί δεν συγκλονίστηκε ούτε λύγισε από το 1.300.000 επίσημα ανέργους, ούτε από τα 3.500.000 Ελλήνων στο όριο της φτώχειας (στοιχεία Eurostat).
    Ούtε καν από τα υποσιτισμένα παιδιά που θα παραλαμβάνουν συσσίτια από τον Φεβρουάριο, όπως δήλωσε ο συνάδελφός του υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος στην Βουλή, που σημαίνει ότι οι γονείς τους δεν έχουν πόρους να τα ταΐσουν, να τα χορτάσουν.
    Γεγονός που συνιστά όνειδος για την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας. Όνειδος που πρέπει να ξεπλυθεί με κάποιο τρόπο.
    Αλλά ούτε και από τις περισσότερες από 3.000 αυτοκτονιες που συνιστούν πραγματική σφαγή, του ελληνικού πληθυσμού.
    Αντίθετα "κλαίει" με "μαύρες πλερέζες" γιατί τον "μάλωσε" ο Σόιμπλε! Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσουμε, έλεος!
    Τον καλούμε να ξανασκεφτεί πάλι αυτό που δήλωσε και να σκεφθεί ότι είναι Έλληνας υπουργός. Και το "υπουργός" μπορεί να μην σημαίνει πολλά, αλλά το "Ελληνας" έχει βάρος 4.000 χρόνων (τουλάχιστον) δόξας...


    ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ;
    ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ;
    ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ;

    ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΜΑ !!!
    ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΟΣΧΟΙΝΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΘΗΜΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
    ΤΟΣΗ ΧΑΣΟΥΡΑ Ο ΛΟΡΔΟΣ ΤΖΕΙΚΟΜΠ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΘΑΝΙΕΛ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΚΦΥΛΑ ΡΩΜΑΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΙΝΗΣ ;
    Ω... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΟΜΕΡΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση