GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Συμμαχία μόνο χωρίς το Σίλβιο υποψήφιο πρωθυπουργό»

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μίας πέμπτης πρωθυπουργικής θητείας του, εάν θέλει να υπάρξει συμφωνία πο...

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μίας πέμπτης πρωθυπουργικής θητείας του, εάν θέλει να υπάρξει συμφωνία πολιτικής συμμαχίας, διαμήνυσε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά και άλλοτε κυβερνητικός εταίρος του «Καβαλιέρε», Ρομπέρτο Μαρόνι.
«Αγαπητέ Σίλβιο, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε εάν συμμετέχεις εσύ. Η Λέγκα δεν μπορεί να σε υποστηρίξει εάν διατηρήσεις την υποψηφιότητά σου για την πρωθυπουργία», φέρεται να δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαρόνι χθες το βράδυ, λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica.
Μία συμφωνία ανάμεσα στο κόμμα του Μπερλουσκόνι, και τη Λέγκα του Βορρά, θεωρείται ζωτικής σημασίας για να εμποδισθεί ο σχηματισμός σταθερής κυβέρνησης από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με το ιταλικό εκλογικό σύστημα, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ισχυρή πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή, όχι όμως και στην ιταλική Γερουσία, τα μέλη της οποίας εκλέγονται σε τοπική βάση με τη διεξαγωγή εκλογικών αναμετρήσεων σε τοπικό επίπεδο.
Στις προηγούμενες εκλογές, η ιταλική αριστερά υπέστη απώλειες εξαιτίας της παραδοσιακής αδυναμίας της στον πλούσιο και πυκνοκατοικημένο ιταλικό Βορρά που εκπροσωπείται με περισσότερες έδρες στη Γερουσία, σε σχέση με τον πιο αραιοκατοικημένο και φτωχό ιταλικό Νότο.
Μία συμφωνία μεταξύ του Μπερλουσκόνι και της Λέγκας του Βορρά θα έδινε στην κεντροδεξιά την ευκαιρία να καταλάβει αρκετές έδρες στην Γερουσία εμποδίζοντας το Πιερλουίτζι Μπερσάνι να σχηματίσει μία σταθερή κυβέρνηση.
Ο Ρομπέρτο Μαρόνι, υπουργός Εσωτερικών της τελευταίας κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι η θέση του «εκφράζει πλήρως τα αισθήματα των μελών, των στελεχών, των αξιωματούχων και των βουλευτών» της Λέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση