GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται «καθαρή» η λίστα Λαγκάρντ

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, καθώς η Γαλλία εμφανίζεται έτοιμη να ικανοποιήσει το αίτημα της ελλ...


Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, καθώς η Γαλλία εμφανίζεται έτοιμη να ικανοποιήσει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και να στείλει εκ νέου στην Αθήνα τα πρωτότυπα στοιχεία με τους μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.
Οπως δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, η λίστtα θα παραδοθεί στις ελληνικές αρχές εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές αρχές έχουν απαντήσει θετικά στο ελληνικό αίτημα και δεν αποκλείεται η αυθεντική λίστα να παραδοθεί στα χέρια των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών εντός της προσεχούς εβδομάδας. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ έχουν βασίσει τις μέχρι τώρα έρευνές τους στο αντίγραφο που τους παραδόθηκε με ένα στικάκι, αφού το πρωτότυπο CD που είχε παραδώσει στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, έχει χαθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή. Εξ αυτού, όσοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των προσώπων και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε σχέση με το αν έχουν αφαιρεθεί ή όχι κάποια στοιχεία.
Η παραλαβή της αυθεντικής λίστας αποτελεί δικαίωση του επίμονου ρεπορτάζ και των συνεχών αποκαλύψεων του «ΘΕΜΑτος», που κατά το τελευταίο δίμηνο με επανειλημμένα δημοσιεύματα έφερε στο φως σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης και στηλίτευσε τις σκοπιμότητες συγκάλυψης που υπέκρυπτε η εξαφάνισή της.
Διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση