GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση της βίας το Νοέμβριο στο Ιράκ

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε βιαιότητες στο Ιράκ αυξήθηκε το Νοέμβριο, κυρίως σε επιθέσεις στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με στ...

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε βιαιότητες στο Ιράκ αυξήθηκε το Νοέμβριο, κυρίως σε επιθέσεις στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της ιρακινής κυβέρνησης.
Συνολικά, 166 άνθρωποι, 101 πολίτες, 35 αστυνομικοί και 30 στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ 252 άνθρωποι, 129 πολίτες, 68 αστυνομικοί και 55 στρατιώτες τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, Υγείας και ‘Αμυνας.
Όμως, σύμφωνα με στοιχεία από ιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 664 τραυματίσθηκαν το Νοέμβριο.
Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους, οι 82, σημειώθηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 26 ως τς 30 Νοεμβρίου.
Ένοπλοι σουνίτες πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και της σιιτικής κοινότητας του Ιράκ, κυρίως με την ευκαιρία θρησκευτικών εορτών, σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση