GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιλέγει τη λιτότητα έναντι της ανάπτυξης

«Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού και μετά τις καθιερωμένες διαβεβαιώσεις π...



«Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού και μετά τις καθιερωμένες διαβεβαιώσεις περί «τελευταίων» κάθε φορά μέτρων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καταδεικνύει τη στρατηγικού χαρακτήρα εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για το νέο φορολογικό και τις πολιτικές εξελίξεις.


«Εν γνώσει της κυβέρνησης για τις παραλυτικές επιπτώσεις των νέων φοροληστρικών μέτρων στην οικονομία, καθώς και τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικροεπαγγελματίες, η κυβέρνηση επιλέγει τη λιτότητα έναντι της ανάπτυξης, την υπεφορολόγηση των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων έναντι της φορολόγησης του πλούτου και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής» .

«Πρόκειται για ένα φορολογικό νομοσχέδιο πλήρως κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας, συνοδευόμενο από τους συνήθεις εκβιασμούς για τη λήψη της δόσης, που πολύ σύντομα θα το διαδεχθούν και νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, για να «διορθώσουν» την αποτυχία των προηγουμένων» .

«Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κοινωνία και η οικονομία καταρρέουν υπό το βάρος της τρόικας και της κυβέρνησης. Μόνο ένα στρατηγικό σχέδιο υπέρβασης της λιτότητας, στήριξης της ανάπτυξης και προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης μπορεί να εγγυηθεί την ανασυγκρότηση της χώρας και την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση» .
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση