GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Δ. Μπουραντά, με τίτλο «Κραυγή Σιωπής»

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, Κι όμως φθάσαμε εκεί που ο νους ποτέ δεν τοχε βάλει. Σε μια πυκνή ομίχλη πολιτικής, πολιτισμικής, υπαρξ...


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,Κι όμως φθάσαμε εκεί που ο νους ποτέ δεν τοχε βάλει.
Σε μια πυκνή ομίχλη πολιτικής, πολιτισμικής, υπαρξιακής, κοινωνικής και συναισθηματικής ασάφειας, πολυπλοκότητας, αβεβαιότητας.
Σ’ ένα θολό τοπίο αντιφάσεων, αντιθέσεων και διλημμάτων.
Οι θεωρίες και οι ορθολογικές αναλύσεις αποδεικνύονται ανήμπορες ν’ απαντήσουν στα αδιέξοδα, στις απειλές, στην ανθρώπινη μιζέρια, στο θυμό, στην οργή, στο φόβο, στην απόγνωση, στη θλίψη.
Τώρα διέξοδο ίσως βρούμε στο όλον του μυαλού, της ψυχής και της καρδιάς.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη αυτά που η ποίηση καταφέρνει μοναδικά να συνθέσει όπως λογισμό, όνειρο, διαίσθηση, συναίσθημα, φαντασία, ρεαλισμό, ουτοπία, ελπίδα, στοχασμό, απλότητα, μετάνοια, σύνεση, τόλμη, ευαισθησία, κουράγιο, θετική μοναξιά, γοητεία, πνευματικότητα και δράση.
Τώρα ίσως μόνο αυτή να φωτίσει το χαμένο δρόμο μας.
Γι’ αυτό το λόγο σας προσκαλώ τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24) όπου θα παρουσιασθεί η πρώτη μου ποιητική συλλογή, με τίτλο «Κραυγή Σιωπής», από την καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σ. Βαρλοκώστα, τον καθηγητή του Αμερικάνικου Κολεγίου και συγγραφέα Γ. Παρίση και τον Δημοσιογράφο Κ. Μπογδάνο.
Ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Αργυρώ Πιπίνη.
Θα χαρώ να σας δω. Σας εύχομαι τα καλύτερα!
Δημήτρης Μπουραντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση