GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εξαιρετικά ανησυχητική» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία ο Γρ. Δελαβέκουρας

Στα συμπεράσματα του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που αφορούν στις εξελίξεις στη Συρία, αλλά και στο ρόλο του συνασπισμ...



Στα συμπεράσματα του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που αφορούν στις εξελίξεις στη Συρία, αλλά και στο ρόλο του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Σύμφωνα με αυτά, «η αντιπολίτευση εμφανίζεται ως το πιο αντιπροσωπευτικό σώμα, που έχει την ευθύνη να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των κοινοτήτων της χώρας και να ξεκινήσει μια διαδικασία πολιτικής διαβούλευσης» όπως σημείωσε σχετικά ο κ. Δελαβέκουρας.
Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα από την αρχή της κρίσης υποστηρίζει πως οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για το λαό της χώρας, αλλά και για την πίεση που ασκείται στις γειτονικές χώρες, όπως τέλος και για την ενδεχόμενη διάχυση της κρίσης στην ευρύτερη περιφέρεια, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε πως «το κρίσιμο σημείο είναι η μετάβαση σε μια πολιτική διαδικασία, ώστε ο ίδιος ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του».
Και τότε, παρατήρησε ο Έλληνας αξιωματούχος, το μεγάλο στοίχημα θα είναι η διαμόρφωση ενός πολιτικού σχηματισμού που θα αντανακλά την εμπιστοσύνη όλων των κοινοτήτων.
Αναφερόμενος τέλος στους ελληνορθόδοξους της Συρίας (που στερούνται πλέον και θρησκευτικής ηγεσίας, μετά από την αποδημία του πατριάρχη Αντιοχείας), ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως η κατάσταση στη Συρία είναι «εξαιρετικά ανησυχητική» και έθεσε ζήτημα ασφάλειας της ελληνικής κοινότητας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκανε γνωστό ότι «το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από συγκεκριμένα πρόσωπα της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Συρίας να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, όπως έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες» .
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση