GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύσκεψη για τη λίστα "Λαγκάρντ" στον Άρειο Πάγο

Σύσκεψη για τη λίστα "Λαγκάρντ" στον Άρειο Πάγο Στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, βρίσκεται ασφαλισμ...

Σύσκεψη για τη λίστα "Λαγκάρντ" στον Άρειο Πάγο

Στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, βρίσκεται ασφαλισμένο το έγγραφο των οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τη γνωστή πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ».
Το έγγραφο των δύο οικονομικών Εισαγγελέων, που περιέχει τα ονόματα Ελλήνων που φέρονται ότι εξήγαγαν χρήματα στην ελβετική τράπεζα HSBC, θα διαβιβαστεί αύριο στη Βουλή μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, οι εισαγγελείς μετά την ολοκλήρωση της αντιπαραβολής της αρχικής «λίστας Λαγκάρντ» με αυτή τη νέα πρότυπη που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, διαβίβασαν σήμερα σχετικό έγγραφο, με την ένδειξη «άκρως απόρρητο», στον προϊστάμενό τους εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.
Όμως, ο κ. Παντελής απουσίαζε και με εντολή του το διαβιβαστικό έγγραφο των δύο οικονομικών Εισαγγελέων παραδόθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τέντε, αφού όμως ο ίδιος είχε αποχωρήσει. Κατόπιν αυτών το έγγραφο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη παρέμεινε ασφαλισμένο στο γραφείο του κ. Τέντε.
Αύριο, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Τέντε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον κ. Παντελή, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, για να παρέχουν εξηγήσεις επί του περιεχομένου της λίστας.
Στη συνέχεια το επίμαχο έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σημειώνεται ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί κρατούν το στόμα τους κλειστό ως προς το περιεχόμενο της νέας πρότυπης λίστας.
Πέρα από τη διαβίβαση του εγγράφου των δύο οικονομικών Εισαγγελέων στη Βουλή, θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει και θα ενταχθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.


Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση