GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων

Κανονικά η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων. Την απόφαση αυτή έλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά α...


Κανονικά η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων. Την απόφαση αυτή έλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο της επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό.
Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι «η ΔΕΗ θα συνεχίσει κανονικά να εισπράττει το τέλος ακινήτων».
Για να είναι κατοχυρωμένη η επιχείρηση λόγω της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, που μεταξύ άλλων την προειδοποιεί με πρόστιμο, το υπουργείο θα στείλει και σχετική επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προσβάλει με ένδικα μέσα την απόφαση του δικαστηρίου: «Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη από τους νομικούς είναι ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου αφορά μόνον τους διαδίκους (η προσφυγή κατά τέλους είχε κατατεθεί από καταναλωτικές οργανώσεις) άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει την είσπραξή του.
Βέβαια θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Αρειο Πάγο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, υπενθυμίζοντας ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει συνταγματική την είσπραξη του τέλους.
«Καμπανάκι»
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των εσόδων στο ενδεχόμενο να διακοπεί η είσπραξή του: «Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μία τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον λένε οι νομικοί μου. Τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε προβλήματα θα αναγκαστούμε να λάβουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα» είπε ο υπουργός.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια

  1. Εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση εγώ δεν θα πληρώσω, δεν κατάλαβα δηλαδή οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν;

    Δηλαδή αγνοούν τις δικαστικές αποφάσεις και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις δικαστηρίων επειδή δεν τους συμφέρουν;

    Πώς λέγεται αλήθεια το πολίτευμα που έχει σήμερα η Ελλάδα;
    Πώς είπατε; Δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πάνε να γαμηθούνε όλοι οι προδότες. Ποιός είσαι ρε Στουρνάρι που θα μας εκβιάζεις με τον τρόπο αυτό επειδή εσύ και οι άλλοι της συμμορίας σου μας σύρατε σε αυτό τον όλεθρο; Ποιος μας έβαλε ρε κακοποιό στοιχείο με ψεύτικα στοιχεία στην ΟΝΕ; Και έρχεσαι και μας απειλείς τώρα τομάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την απόφαση αυτή έλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο της επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό.

    ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΩΡΑ Ο ΣΑχλαμαρας ;
    μην πληρωσετε τιποτα !!
    δεν χρωσταμε σε κανενα φουστη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση