GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απονομή οφφικίου σε πολύτεκνο Ιερέα

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.Αλέξιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Χαϊδαρίου και ...


Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.Αλέξιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Χαϊδαρίου και απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον πολύτεκνο Ιερέα , θεολόγο και προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Ελεύθεριο Ανάση, ο οποίος στην ομιλία του προς τον Σεβασμιώτατο μεταξύ άλλων είπε τα εξής :
“Νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ στο ευρυδιάστατο και πολύπλευρο, ποιμαντικό και κοινωνικό σας έργο, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου εμπνευσμένο από τις αξίες της Ορθοδοξίας. Αγάπη, φιλότητα, ηθική ευαισθησία, άκρατη θρησκευτική ευλάβεια και υψηλή πνευματικότητα είναι οι ηθικές σταθερές με τις οποίες πορευθήκατε όλα αυτά τα χρόνια.
Το πολυσχιδές καρποφόρο έργο σας είναι τόσο σημαντικό  που πραγματικά άλλαξε άρδην τον κοινωνικό χάρτη της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.
Οι αρετές σας πολλές. Θα ήθελα όμως ν’ αρχίσω από το  ότι ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης είστε πάντα κοντά στους ιερείς και τα προβλήματά τους, ανύστακτος πατέρας, δείχνετε ανυπόκριτο ενδιαφέρον.
Όσον αφορά το φιλανθρωπικό σας έργο είναι τόσο σημαντικό που είναι γνωστό και ευρύτερα αφού συχνά δέχεσθε συγχαρητήριες επιστολές από Ιεράρχες και προκαθημένους Εκκλησιών, ενώ τοπικές εφημερίδες αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια για το σημαντικότατο έργο σας . Καθημερινά σιτίζονται χιλιάδες εμπεριστάτων συναθρώπων μας ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας μαστίζεται από μια πολυπίκοιλη και πρωτόγνωρη κρίση.
Είστε πάντα κοντά στη Νεολαία που είναι η ελπίδα της χώρας μας… Απόδειξη της αγάπης σας προς τους νέους είναι η δημιουργία σχεδόν εκ του μηδενός μετά  από καταστροφική πυρκαγιά πρότυπης κατασκηνώσεως.
Με ιδιαίτερη στοργή πάντοτε είστε  κοντά στα στρατευμένα παιδιά, στους ασθενείς, στους φυλακισμένους, η  συνεργασία σας με τι αρχές και τους συλλόγους είναι άψογη.
Αυτό όμως που αποτελεί το επιστέγασμα  και την επιτομή του τεραστίου έργου σας είναι η εκ βάθρων ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων στο Σχιστό.
Έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές το Μοναστήρι και πραγματικά έχουμε μείνει έκθαμβοι από την ομορφιά και λειτουργικότητα της Μονής που αποτελεί τόπο αέναης προσευχής και φιλανθρωπίας.
Τελειώνοντας αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι  βλέποντας το ιλαρό πρόσωπό σας, οι λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι  άριστος λειτουργός, ανύστακτος Ποιμενάρχης –Πατέρας και οξυδερκής ηγέτης.
Αυτό που με συγκινεί ιδιαίτερα είναι η ηθική σας ευγένεια και η γλυκύτητά σας ως ανθρώπου. Νοιώθω μεγάλη τιμή και ευλογία που έλαβα το μέγα αξίωμα της ιερωσύνης  από τα τίμια και σεπτά χέρια σας…”

Πηγή:romfea.gr

3 σχόλια

  1. Γαμάτε αλητοπαπάδες μέχρι να έρθει η ώρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OIKONOMIKH BΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5/13 ΕΙΣΑΙ ΑΙΣΧΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΑΣΣΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση