GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πίτερ Τζάκσον, ο μετανάστης που έγινε… άρχοντας

Ο μετανάστης Πήτερ Τζάκσον, ο σκηνοθέτης του πολυαναμενόμενου «Χόμπιτ» ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει πολυεκατομμυριούχος. ...

Ο μετανάστης Πήτερ Τζάκσον, ο σκηνοθέτης του πολυαναμενόμενου «Χόμπιτ» ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει πολυεκατομμυριούχος.
Ξεκίνησε από οικογένεια Βρετανών εργατών που μετανάστευσαν στη Νέα Ζηλανδία και όταν άρχισε να σκηνοθετεί το 1980, το έκανε κυριολεκτικά μόνος του αφού ήταν σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός και μάλιστα με δανεική κάμερα.
Ο σημερινός άρχοντας του Χόλιγουντ που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να κυκλοφορεί ξυπόλητος και με σορτσάκια γεννήθηκε σε μια μικρή παραλιακή πόλη της κεντρικής Νέας Ζηλανδίας. Όπως γράφει το «Έθνος», η μητέρα του ήταν εργάτρια στη βιομηχανία και ο πατέρας του υπάλληλος μισθοδοσίας.
Το μικρόβιο του κινηματογράφου το κόλλησε βλέποντας ταινίες με τον «Κινγκ Κονγκ». Ξεκίνησε να σκηνοθετεί τις πρώτες ταινίες του μικρού μήκους σε ηλικία των 9 ετών και στα 16 του παράτησε το σχολείο. Τότε ήταν που άρχισε να εργάζεται σε μία τοπική εφημερίδα ως τυπογράφος και επεξεργαστής φωτογραφιών. Στο συγκεκριμένο πόστο έμεινε για 7 χρόνια, ενώ εξακολουθούσε να ζει με τους γονείς του κάνοντας σκληρές οικονομίες κι αυτό γιατί ήθελε να μαζέψει χρήματα έτσι ώστε να αγοράσει τον δικό του κινηματογραφικό εξοπλισμό.
Μαθήματα κινηματογράφου δεν παρακολούθησε ποτέ. Τα έμαθε όλα στην πράξη από μόνος του. Τελικά από τις ταινίες Β διαλογής με αμφιλεγόμενη θεματολογία κατάφερε να είναι στην πρώτη σειρά του Χόλιγουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση