GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσπασε νέο ρεκόρ το ιταλικό χρέος

Το χρέος του ιταλικού δημοσίου έσπασε νέο ρεκόρ: τον περασμένο Οκτώβριο έφτασε τα 2,014 τρισεκ. ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας,...

Το χρέος του ιταλικού δημοσίου έσπασε νέο ρεκόρ: τον περασμένο Οκτώβριο έφτασε τα 2,014 τρισεκ. ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας, όπως επιβεβαιώνει με επίσημα στοιχεία της η Τράπεζα της Ιταλίας.
Πρόκειται για ένα «ψυχολογικό φράγμα» που, μετά από μήνες προβλέψεων και συνεχούς αύξησης, σπάει λίγο πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι, όπως σημειώνουν πολλοί παρατηρητές.Παράλληλα, οι εισπράξεις φόρων, τους πρώτους δυο μήνες του 2012, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 2,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι φέρεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναθεωρήσει την αρχική του απόφασή και να δεχθεί να παραμείνει στην ενεργό πολιτική.
Κατά την χθεσινή συμμετοχή του στο γεύμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός λέγεται ότι κλήθηκε από τη μεγάλη πλειονότητα των συμμετεχόντων να πάρει απευθείας μέρος στην προεκλογική εκστρατεία, ώστε η Ιταλία να μην παρεκκλίνει από την πορεία οικονομικής εξυγίανσης που ακολούθησε τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Μένει να διαπιστωθεί αν ο Μόντι θα δεχθεί την πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός όλης της ιταλικής κεντροδεξιάς, συμπεριλαμβανομένου και του Κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL).
Η Λέγκα του Βορρά, πάντως, συνεχίζει να εκδηλώνει την έντονη αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προσθέτοντας ότι «κατά το τελευταίο έτος, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, παρά τις περικοπές και τις επιβολές νέων φόρων, αυξήθηκε κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες και δεν είναι αυτή η πολιτική που χρειάζεται η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση