GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου οι συμμετέχοντες σε πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, είχαν  οι 15 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για τις εκπαιδευτικές ανάγκ...



Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, είχαν  οι 15 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του πληθυσμού στις αγροτικές περιοχές, που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος στελέχη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και δημοσίων οργανισμών από 15 χώρες της Ε.Ε. πραγματοποιούν επίσκεψη μελέτης στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης από 26 – 30 Νοεμβρίου 2012, με το συντονισμό του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (ΚΕΚΑΠΕΡ- Περιφέρειας Κρήτης), το οποίο από το 1997 έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω των προγραμμάτων λαϊκής επιμόρφωσης.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, καλωσόρισε στην Περιφερειακή Ενότητας Ρεθύμνης τους 15 συμμετέχοντες του προγράμματος και σε ένα σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης. Μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Ως Περιφέρεια Κρήτης στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και να αναδείξουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις και στους τρεις παραγωγικούς τομείς, δίνοντας κυρίαρχο βάρος στο να αναδειχτεί η γεωργοκτηνοτροφία σε θεμέλιο λίθο της κρητικής οικονομίας και παράλληλα στο να ενσωματωθούν στο δευτερογενή τομέα οι νέες τεχνολογίες…… Σε ό,τι αφορά στον πρωτογενή τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία) σχεδιάζουμε παρεμβάσεις ώστε η παραγωγή μας να βελτιωθεί ποσοτικά και ποιοτικά κάνοντας τα προϊόντα μας πιο ανταγωνιστικά. Θέλουμε μέσα από τα προϊόντα μας να αναδεικνύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κρητικής γεωργίας και διατροφής, που πρέπει να συνδέονται και να συμπληρώνουν και τους λοιπούς παραγωγικούς τομείς, όπως ο τουρισμός και η βιοτεχνία.
Οι παραγωγοί μας χρειάζονται στήριξη σε αυτή τους την προσπάθεια με τη μορφή της επιστημονικής έρευνας και συνδρομής καθώς και με την παροχή κινήτρων για καινούριες επενδύσεις και δραστηριότητες…… Στο δευτερογενή τομέα μεγάλο στοίχημα αποτελεί η διεύρυνση και ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής βάσης του τομέα σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και το άνοιγμά τους σε αγορές του εξωτερικού. Καίριας σημασίας είναι η σύνδεση του τομέα αυτού με τον πρωτογενή τομέα δίνοντας έμφαση στις μονάδες και επιχειρήσεις που ασχολούνται με την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων. Τέλος, για τη «ναυαρχίδα» της τοπικής οικονομίας, τον Τουρισμό, πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένη μια εκ βάθρων επαναπροσέγγιση της τουριστικής μας πολιτικής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος. Με έμφαση σε στοχευμένες αγορές και προβολή της Κρήτης ως ενιαίου τουριστικού προορισμού. Χρειάζεται ακόμα η ενίσχυση των επενδύσεων για την προώθηση νέων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η στο έπακρο αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος, που ονομάζεται «κρητική διατροφή».
Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική εισήγηση του Ειδικού Συνεργάτη της Αντιπεριφε-ρειάρχη Ρεθύμνης, κ. Γιάννη Πολυχρονάκη, με θέμα το θεσμικό πλαίσιο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και την οργανωτική δομή της Περιφέρειας Κρήτης και αμέσως μετά οι συμμετέχοντες του προγράμματος επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΕΛ.ΓΟ «Δήμητρα» καθώς και της ΕΑΣ Ρεθύμνης, όπου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες των φορέων και τα προγράμματα εκπαίδευσης νέων γεωργών.Πηγή: flashnews.gr

2 σχόλια

  1. Τράβηξε τα βλέμματα η Άννα Διαμαντοπούλου, όταν στο πάρτι που διοργάνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος για την ονομαστική του εορτή, χόρεψε ζεϊμπέκικο.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ έδωσε πάρτι το βράδυ του Σαββάτου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επί της οδού Μασσαλίας. Μάλιστα υπήρχε και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική από δύο νεαρούς μέλη της ΔΗΜΑΡ. Ο ένας έπαιζε μπουζούκι και ο άλλος ακορντεόν.

    Το πιο εντυπωσιακό που συνέβη στο πάρτι ήταν το ζεϊμπέκικο που χόρεψε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, υπό τους ήχους του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας: «Είναι ένας ελληνικός χορός, το ζεϊμπέκικο είναι άλλωσε χορός της χαρμολύπης», έλεγε αργότερα η κυρία Διαμαντοπούλου.

    Την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε να χορεύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στη συνέχεια έριξε και αυτός μια στροφή υπό τους ήχους του «Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας» στο πάρτι του πιστού συνεργάτη του.

    Παρόντες ήταν σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λικούδης, Νίκος Μπίστης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ γύρω στα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουβέλη, λέγοντας ότι θα πρέπει να βρίσκεται την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. Επίσης, παρόντες ήταν η Αλεξία Μπακογιάννη, ο αδελφός της δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι κυρίως τηλεοπτικοί.

    Το πάρτι τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.


    Εδώ ο κόσμος καίγεται, δεν έχει να αγοράσει πετρέλαιο, φαγητό για τα παιδιά του, φάρμακα κλπ και εκείνοι ...γλεντάνε και χτενίζονται και κάνουν προκλητικά γλέντια !
    Γι' αυτό και ο Σύριζα θα πάει στο 40% και η Χρ. Αυγή στο 30% !

    Η πρόταση είναι απλή : Μέχρι να φύγει το μνημόνιο, κανένας μισθός στο Δημόσιο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2000 ευρώ ( μαζί με όλα τα επιδόματα- υπερωρίες ή ότι άλλο ). Και η σύνταξη ( ακόμα κι αν παίρνει κανείς 3-4 μαζί ) δεν θα πρέπει, συνολικά, να ξεπερνά τις 2500 ευρώ καθαρά. Κι όποιος πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, περιφερειάρχης, δήμαρχος και κάθε ανώτερο στέλεχος του Δημοσίου ή δ. υπάλληλος ή συνταξιούχος, έχει οικογενειακές καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ μετρητά, μέχρι το 2020 να λαμβάνει μόνο το βασικό μισθό 580 ευρώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση