GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Χανίων για το κτίριο του ΤΕΙ στην Χαλέπα

Με έκπληξη το ΕΠΑΜ Χανίων πληροφορείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαμέσου του τοπικού τύπου και όχι μόνο, για δύο θέματα που...


Με έκπληξη το ΕΠΑΜ Χανίων πληροφορείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαμέσου του τοπικού τύπου και όχι μόνο, για δύο θέματα που σχετίζονται με την Ενορία της Ευαγγελίστριας στην Χαλέπα Χανίων. Πρόκειται για την εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε ο ιερέας της Ενορίας της Ευαγγελίστριας προς το ΤΕΙ Κρήτης, διεκδικώντας τον χώρο όπου τα προηγούμενα χρόνια ανεγέρθηκε η προέκταση του κτιριακού συγκροτήματος του ΤΕΙ Κρήτης – Παράρτημα Χανίων και σήμερα στεγάζεται μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στο υπόγειο του ενοριακού κέντρου.
Πιο συγκεκριμένα, η αιτούμενη βίαιη αποβολή, σύμφωνα με το εν λόγω εξώδικο, του ΤΕΙ από την στέγη του στην Χαλέπα Χανίων αποτελεί πλήγμα στην χανιώτικη κοινωνία και ως πολίτες αυτής δηλώνουμε αντίθετοι με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις – και τις όποιες άλλες μεθοδεύσεις – που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην περαιτέρω υποβάθμιση του νομού μας. Το ΤΕΙ είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα ζωντανό και σε διαρκή επικοινωνία με την τοπική κοινωνία της Χαλέπας και των Χανίων γενικότερα, παίρνοντας από αυτήν και επιστρέφοντας σε αυτήν. Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι σε αίθουσα του ΤΕΙ στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κύτταρο, γνωστό στην χανιώτικη κοινωνία για την προσφορά του, καθώς επίσης σε αίθουσα του ΤΕΙ, συνεδριάζει η Συνέλευση Χαλέπας.
Σε ότι αφορά τον βρεφονηπιακό σταθμό της ενορίας της Ευαγγελίστριας στην Χαλέπα, αυτός ήδη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί για τον σκοπό αυτό η σχετική άδεια. Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή αδειοδοτήσεων παιδικών σταθμών του Δήμου Χανίων μας ενημέρωσε (αρ. πρωτ. 89220 / 8-11-2012) κατόπιν σχετικής ερώτησής μας, ότι δεν έχουν κατατεθεί καν σε αυτήν τα σχετικά δικαιολογητικά ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης του σταθμού. Επιπλέον, το κόστος των 200 ευρώ για κάθε παιδί μηνιαίως αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας των ελληνικών νοικοκυριών, σε καιρούς που αφιλοκερδώς θα έπρεπε η εκκλησία να προσφέρει όπως μπορεί, στους πολίτες που χτυπιούνται από παντού. Επιπρόσθετα, το ενοριακό κέντρο, στο υπόγειο του οποίου στεγάζεται ο σταθμός, είναι αυθαίρετο και οι παρεμβάσεις στο κέλυφος του κτιρίου, για τη διάνοιξη νέων κουφωμάτων, πιθανώς να έχουν επηρεάσει την στατικότητα του κτιρίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τα νήπια που σε καθημερινή βάση βρίσκονται εντός αυτού.
Καλούμε τον από Κυδωνίας και Αποκορώνου, Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, να πάρει θέση στο εν λόγω ζήτημα, καθώς αποτελεί κομβικό θέμα στην σχέση της τοπικής εκκλησίας με το ποίμνιο. Καλούμε τον κ.κ. Ειρηναίο να συμβάλλει με την προσωπικότητά του και την παρέμβασή του ώστε να δοθεί τέλος σ’ αυτή την παράλογη δικαστική διεκδίκηση, βάζοντας ένα τέλος στην αγωνία εκατοντάδων συμπολιτών μας που βλέπουν το στολίδι του ΤΕΙ Χανίων να κινδυνεύει να μείνει χωρίς στέγη.
Ακόμα κι αν η εκκλησία είχε δίκιο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να διεκδικεί κάτι που ανήκει σε όλους. Εξάλλου όπως φαίνεται στην αγωγή και ο ίδιος ο ιερέας παραδέχεται, αυτά που θεωρεί «δικά του» περιήλθαν στην ενορία από «άτυπες δωρεές ευσεβών χριστιανών». Αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον ιερέα που κατέθεσε το εξώδικο ότι «δωρεάν έλαβες, δωρεάν δώσε», όπως διδάσκει η χριστιανική θρησκεία. Το ΕΠΑΜ καλεί τον ιερέα της Ευαγγελίστριας να αναθεωρήσει τον τρόπο που χειρίστηκε μέχρι σήμερα το θέμα, να έρθει σε επικοινωνία με το ποίμνιό του και τους εκπροσώπους του ΤΕΙ και να θυμάται ότι: «όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή». Δυστυχώς οι ενέργειές του θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση, ή και στο οριστικό κλείσιμο του ΤΕΙ Χανίων. Αν θέλει πραγματικά να προσφέρει στη δημόσια ζωή του τόπου, τον καλούμε να μιλήσει και να νουθετήσει τα ακροδεξιά στοιχεία που τις μεταμεσονύκτιες ώρες «αλωνίζουν» την περιοχή της Χαλέπας, εκφοβίζοντας δημοκράτες πολίτες.
Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση