GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφος εμπιστοσύνης για την επαναγορά

Τη συμμετοχή του συνόλου των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων αναμένει η Ευρωζώνη, η οποία εκφράζει αισιοδοξία ότι η...


Τη συμμετοχή του συνόλου των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων αναμένει η Ευρωζώνη, η οποία εκφράζει αισιοδοξία ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα στεφθεί από επιτυχία.
“>
Ζαν-κλοντ Γιουνκερ: «Ο αποκλεισμός της “Grexit” είναι το πέρασμα στην έξοδο από την κρίση». Β. Σόιμπλε: «Η Αθήνα έχει καταφέρει πολλά, αλλά οι παραλείψεις δεκαετιών δεν μπορούν να αναπληρωθούν μέσα σε δύο χρόνια»
Πεπεισμένος για την επιτυχία του προγράμματος εμφανίζεται με δηλώσεις του στους «Financial Times Deutschland» ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τον οποίο, με τις πρόσφατες αποφάσεις για την Ελλάδα έρχεται πιο κοντά μια λύση για τη χώρα και ικανοποιείται ολόκληρη η Ευρωζώνη.
«Ο αποκλεισμός της “Grexit” είναι το πέρασμα στην έξοδο από την κρίση», δηλώνει ο κ. Γιούνκερ και προσθέτει πως έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» ότι η χώρα θα τα καταφέρει, όπως έχει προγραμματιστεί, όσον αφορά την επαναγορά κρατικών ομολόγων. Και γι’ αυτό δεν πρόκειται να εμπλακεί, όπως λέει, σε «μη υγιείς εικασίες» περί αποτυχίας της διαδικασίας επαναγοράς.
Πηγές της Ευρωζώνης υποστήριζαν χθες ότι το πρόγραμμα «θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», απέφευγαν ωστόσο να διευκρινίσουν ποιες είναι οι προσδοκίες του Eurogroup από το πρόγραμμα επαναγοράς.
Πάντως, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς δεν είναι τα επιθυμητά, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αν η διαφορά είναι μικρή, τότε θα καλυφθεί σχετικά εύκολα.
Διαβεβαιώσεις
Αναγνώριζαν όμως ότι σε περίπτωση αποτυχίας θα υπάρξει πρόβλημα και διαβεβαίωναν με νόημα ότι η Ευρωζώνη «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα».
Μάλιστα, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup -εντός του Δεκεμβρίου-, καθώς δεν υπάρχει έτοιμο εναλλακτικό «σχέδιο Β». Και αυτό γιατί η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ευρωζώνης είναι στις 21 Ιανουαρίου 2013.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας -όταν θα έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της επαναγοράς, με ευθύνη της Αθήνας- ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος, για την καταληκτική ημερομηνία του, καθώς και για τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Επί του ζητήματος αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο επίτροπος Οικονομίας, Ολι Ρεν και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι το ΔΝΤ δεν θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι το ΔΝΤ συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στη στήριξη της χώρας μας και «εργάζεται για τα συμφέροντα της Ελλάδας».
Καταλήγοντας, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης υπογράμμισε την πάγια θέση του Eurogroup ότι «η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση» και ότι «μοναδικές είναι και οι αποφάσεις» που ελήφθησαν στις 26 Νοεμβρίου.
Εξάλλου, στο Eurogroup θα εξεταστεί διεξοδικά και το ζήτημα της Κύπρου, καθώς η τρόικα αναμένεται να παρουσιάσει πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους και τα χρονοδιαγράμματα για την οριστική σύνταξη του Μνημονίου. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο το Μνημόνιο για την Κύπρο να οριστικοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου.
Για την Ευρωζώνη ο τραπεζικός τομέας ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή οικονομική κρίση στην Κύπρο, παράλληλα με τις δημοσιονομικές ανισορροπίες. Πηγές της Ευρωζώνης προβλέπουν, μάλιστα, ότι σε μερικά χρόνια ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου θα έχει εντελώς διαφορετική μορφή σε σχέση με σήμερα.
Βρυξέλλες: Βαγγέλης Δεμίρης
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Αυτό το κείμενο είναι για να ενημερωθούν οι πολίτες της κατακαημένης Πατρίδα ΜΑΣ και του ΛΑΟΥ της.

    Κύριε Παπανδρέου είστε ΠΡΟΔΟΤΗΣ της πατρίδος , και σαν προδότης θα πρέπει να σου επιβληθεί η ανάλογη ποινή...

    Βάλατε την χώρα σε μηχανισμούς οικονομικής υποστήριξης παραδίδοντας γη και ύδωρ χωρίς να υπάρχει ανάγκη..

    Οικονομοτεχνικά άλλες χώρες με πιο μεγάλο χρέος επιβιώνουν παραμένοντας στης αγορές ,μα θα πει κάποιος αδαείς { Ντινοπουλος-Αδωνις-Βουλτεψη-Γιακουματος-Βενιζέλος- Λοβέρδος ΚΑΙ SIA με όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ } ότι οι εταίροι μας μας δανείζουν με χαμηλότερο επιτόκιο από ότι δανείζονται αυτοί...

    Να σας πω δεν περίμενα να πουν τίποτα παραπάνω, η προπαγάνδα τους τσακίζει κοκάλα..

    Αν μέναμε στης αγορές και να δανειζόμαστε όπως δανείζετε η Ιταλία και η Ισπανία σήμερα με πιο μεγάλο επιτόκιο δεν θα χάναμε την Εθνική κυριαρχία μας και η χωρά δεν θα είχε γέμιση επιτρόπους-τσακάλια που τρώνε της σάρκες μας- Η ανάπτυξη θα ερχόταν πιο γρήγορα με διάφορες τεχνικές λύσης που λέγονται αυτονόητα..

    Πια είναι τα αυτονόητα; Χρειαζόμαστε ως χώρα επιτρόπους ώστε να ελέγξει μαϊμού σύνταξης; Μίζες πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων και η όλου του ΛΑΟΎ της; λαθρεμπόριο καύσιμων και ανθρώπων;

    η ΑΠΆΝΤΗΣΉ είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.

    Χρειαζόμαστε ως χώρα επιτρόπους να βρει το 2010 ποιος είναι ποιος και που έχει οφ σορ εταιρίες και να της τσακίσει; να μην διορίζει με κριτήρια τον μπαρπα στην κωρονη;

    Αν είχατε έστω και λίγο πατριωτισμό να κάνατε τα αυτονόητα ο ΛΑΟΣ δεν θα σας το αρνιόταν , ακόμα και σήμερα ο εξαθλιωμένος ΛΑΟΣ τι θέλει; Δικαιοσύνη, ισονομία , ισοπολιτεία ..

    Άρα και οι τόκοι να ήταν μεγαλύτεροι θα ήταν πιο εύκολη σήμερα μετά από τρία πέτρινα χρόνια σε διαπραγμάτευση και η ανάπτυξη θα ερχόταν φυσιολογικά, γιατί θα γινόταν με Ελληνες πολιτικούς...

    Αντί αυτού τι κάνατε που το συνεχίζουν οι Εταίροι ΠΡΟΔΟΤΕΣ~ Σαμάρας ~ Βενιζέλος~Κουβέλης την ιδία συνταγή έχετε έναν λαό που δεν γελά, που πάει στην εργασία του με φόβο {όσοι έχουν ακόμα εργασία} που κάνατε την επιχειρηματικότητα ποινικό αδίκημα {μήπως εσείς θέλετε τώρα την δραχμή διακαώς } όταν τα κεφάλαια που έχετε δώσει ~ τρόπος του λέγειν ~ ΕΊΝΑΙ όλα στο εξωτερικό; .. Διαλύσατε την δικιά σας τάξη ,την μεσαία τάξη γιατί να έλθω στην Ελλάδα να επενδύσω με φόρο 40% και 55% και αν δεν πιάσετε τους στόχους ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΆΣΕΤΕ με τίποτα να μου βάζετε και άλλους φόρους ; δηλαδή δεν φτάνει που θα χάσω τα λεφτά μου θα με βάλετε και φυλακή γιατί δεν θα έχω να σας πληρώσω τα έξτρα που σας βάζουν να βάζετε οι κατακτητές κάθε εβδομάδα στης πλάτες ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..

    Όταν ήμουν στην Κολομβία το 1977 ένιωθα πιο ασφαλής σε ένα κράτος που έκαναν και κάνουν κουμάντο τα Καρτέλ και η διαφθορά.. Εσείς ΌΛΟΙ οι πολιτικοί ξέρετε τι κάνατε τόσα χρόνια; αφήνατε ήσυχο αυτόν που άναψε τη φωτιά και κυνηγούσατε αυτόν που σήμανε συναγερμό..

    Έχω πολλά να γράψω και να πω , αλλά σας βαρέθηκα θα σας χτυπήσουμε εσάς ,τους κατακτητές και όσους σας πατρονάρουν από όποια τόπο και σκοπιά με όλα τα μέσα που διαθέτουμε όχι γιατί θέλουμε εξουσία φτου φτου, αλλά όταν οι αδικίες σας βγάζουν μάτια ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΒΓΆΖΟΥΝ ΠΟΛΛΆ ΜΆΤΙΑ ΑΝΘΡΏΠΩΝ...

    Ένα θέλω ΠΩ σε μερικούς θερμόαιμους ώστε να μην σφαχτούμε μεταξύ μας και κερδίσουνε πάλι οι κατακτητές με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

    {{Δεν μ’ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν.

    Τους αντιμετωπίζω όλους με ένα κριτήριο: την αρετή.

    Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.

    Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ}}

    Η Ο.Π.Λ.Α μπαίνει στο γήπεδο με όλα τα μέλη της..Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση