GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα Παπούλια σε Ομπάμα

Συλληπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπάμα με το οποίο εκφ...


Συλληπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπάμα με το οποίο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του ελληνικού λαού και τη δική του, για την τραγωδία που βιώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την φονική επίθεση ενόπλου στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιουτάουν.
Ο κ. Παπούλιας αναφέρει: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από όσα άφησε πίσω της αυτή η αδιανόητη φρίκη» και συνεχίζει: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, την αλληλεγγύη μας και το ειλικρινές ενδιαφέρον μας για το διάλογο που ήδη αποφασίσατε να ανοίξετε στην πατρίδα σας σχετικά με το θέμα της οπλοκατοχής».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει ελπίδα και ευχή να ήταν αυτή η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ θρηνούν θύματα από την έκρηξη μίας παράλογης και αποκρουστικής βίας.
Πηγή: protothema.gr

4 σχόλια

  1. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υποθήκευση της κρατικής περιουσίας στην τρόικα.

    Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

    Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
    Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται:

    «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση..

    Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

    Η ίδια παράγραφος στην αγγλική γλώσσα, έχει ως εξής:
    «The Beneficiary Member State, the Bank of Greece and the Hellenic Financial Stability Fund each hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Amendment Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgment, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law».

    ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΊΑ ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝ ΤΆΦΟ ΣΟΥ ΒΡΟΜΙΑΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πατριώτης, τον έλεγαν Μητσοτάκη. Αυτός ο πατριώτης με το που πήγε να σώσει την χώρα εμφανίστηκε ένας άλλος πατριώτης ο Αντώνης. Ο Αντώνης είναι αποστάτης λέει ο Μητσοτάκης γιατί μου έριξε την κυβέρνηση.
    Ο Αντώνης ο πατριώτης,

    ο αποστάτης, αφού έριξε την Κυβέρνηση για πατριωτικούς λόγους έφτιαξε ένα κόμμα την Άνοιξη. Αφού τον στήριξαν διάφοροι φίλοι του επίσης πατριώτες επιχειρηματίες πχ Σωκράτης και σια το έκλεισε το κόμμα για πατριωτικούς λόγους.

    Στο μεταξύ ένας άλλος πατριώτης, για το καλό της Πατρίδας, έφτιαξε και αυτός ένα άλλο κόμμα, το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών. Το κράτησε κάποια χρόνια αλλά χάθηκε και αυτό μέσα στην πολύ ελευθερία του. Έτσι και ο Αβραμόπουλος, που δεν τον είπαν αποστάτη, γύρισε ξανά στην ΝΔ.

    Ελα όμως που εκεί ήταν η κόρη του άλλου που του είχε ρίξει την κυβέρνηση, τι να έκανε ο αποστάτης αναμετρήθηκε με την κόρη του πατριώτη. Έχασε η κόρη του πατριώτη, η Ντόρα και έτσι ο αποστάτης, ο πατριώτης, ο Αντωνάκης πήρε το κόμμα, έτοιμη πελατεία, μαγαζί γωνία.

    Τι να κάνει η πατριώτισσα Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια έφτιαξε δικό της κόμμα. Τόσοι πατριώτες υπάρχουν στην Ελλάδα, τι διάολο, θα με στηρίξουν είπε. Τελικά δεν υπήρξαν πολλοί πατριώτες να στηρίξουν την πατριώτισσα και αποφάσισε να επιστρέψει στην ΝΔ. Στην ΝΔ του πατριώτη, του αποστάτη. Με το που επέστρεψε η πατριώτισσα, ένας άλλος πατριώτης έφτιαξε δικό του κόμμα.

    Ο Καμμένος με υψηλό το αίσθημα πατριωτισμού που τον διακατέχει έφτιαξε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Εκεί που η φιλοπατρία στο κόμμα ήταν στα φόρτε του επαναστάτησαν οι αποστάτες.

    Έφυγαν 5-6 και βάλε ακόμα, και ο αποστάτης ο Πάνος, που τον κατηγορεί ο Αντώνης ότι αποστάτησε, που αυτός με τη σειρά τους κατηγορεί αυτούς που αποστάτησαν απο την ΝΔ τώρα αποστατούν και απο αυτόν μπορεί να χαράξει την πατριωτική πορεία του κόμματος.

    Ξεχάσαμε τον Κωστάκη της οικογενείας Καραμανλή, που μαζί με την Ντόρα και τον Αβραμόπουλο περιμένουν στην γωνία.

    Αυτά με τους αποστάτες της ΝΔ. Αν πιάσουμε τους αποστάτες ΠΑΣΟΚ πρέπει να γράψουμε βιβλίο. Τις αριστερές αποστασίες δεν τις μετράμε, γιατί αριστεροί σαν τον Κουβέλη είναι δεδομένο ότι είναι πατριώτες.

    Οι χρυσαυγίτες είναι δεδομένο επίσης ότι είναι πατριώτες.

    Περιμένουν στον πάγκο οι πατριώτες Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Παπουτσής, Λαλιώτης, Μόσιαλος. Πιο δεξιά στον πάγκο Ντόρα, Κωστάκης, υπόλοιπο Καμμένου, διαγραμμένοι και ο ηγέτης που πήγε και θα μας έρθει πιο μορφωμένος, ο φωστήρας, Ο πατριώτης Γεώργιος Παπανδρέου.

    Η Ελλάδα είναι το πιο κοντινό έθνος στην αραβική άνοιξη δήλωσε πρόσφατα ο εντολοδόχος της νέας τάξης.

    Εχω καταλάβει ότι όλοι αυτοί είναι πατριώτες.

    Ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει. Ποιοι θα είναι οι εξεγερμένοι όταν έρθει η ελληνική άνοιξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απάτη με τα τεκμήρια, θα μας πάρουν τα σπίτια μας!

    Τα τεκμήρια αποτελούν έτσι όπως επιβλήθηκαν από την τρόικα και την κυβέρνηση τον δούρειο ίππο για να μας φάνε τα σπίτια και να μας πετάξουν στο δρόμο...


    Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όρια αφού πασχίζουν δήθεν για ένα δίκαιο φορολογικό, αλλά δεν προχωράν στη αναμενόμενη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης, αν και θα έπρεπε να καταργηθούν τελείως για την πρώτη κατοικία.

    Ενώ με τα τεκμήρια δήθεν προσπαθούν για να πιάσουν τους μεγάλοφοροφυγάδες στην πραγματικότητα όμως είναι ένα πολύ πονηρό μέτρο για να αφήσουν τους πολίτες χωρίς
    ιδιωτική περιουσία. Έτσι ο άνεργος με μηδενικό εισόδημα αν έχει σπίτι δικό του θα πρέπει να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους, και δεν έχει άλλη επιλογή απ΄ το να πουλήσει την περιουσία του!

    Η εφαρμογή τεκμηρίων για την πρώτη κατοικία αποτελεί επαχθές μέτρο με πονηρά κίνητρα καθώς και η προσαύξηση για της μονοκατοικίες που στην πραγματικότητα πλήττει τους κατοίκους των χωριών της επαρχίας.

    Ετσι για παράδειγμα, ένας εργάτης κάτοικος μονοκατοικίας σε χωριό με παλιό σπίτι 150τ.μ. και αποθήκη 150 τ.μ. αυτοκίνητο 1.800 cc παντρεμένος με 2 παιδιά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 16.000 € θα κλιθεί να πληρώσει φόρο με τα νέα μέτρα περίπου 10.000 €. Και αυτός ο φόρος προερχόμενος από τα τεκμήρια δεν θα αλλάξει σε καμία των περιπτώσεων. Δηλαδή από τα 16.000 ευρώ εισόδημα αν βγάλουμε 10.000 φόρο συν τα χαράτσια του μένουν 5.000 καθαρό εισόδημα!!! Για τέτοια μέτρα μιλάνε οι κ. πολιτικοί και κανένας δεν διαμαρτύρεται.

    Με αυτά τα κόλπα θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό, δημεύοντας την ατομική περιουσία από τους Έλληνες πολίτες που ολοένα και περισσότερο μειώνονται τα εισοδήματα τους.

    Πραγματικά είναι απορίας άξιον πως Έλληνες πολίτες υποστηρίζουν ακόμη αυτά τα διεστραμμένα μυαλά, που δεν έχουν κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας αλλά μόνο μέλημα τους είναι η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

    Νέα απαίτηση του ΥΠΟΙΚ έρχεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς ζητά από ιδιοκτήτες ακινήτων και τις επιχειρήσεις που κατέχουν αγροτεμάχια να τα δηλώσουν ή να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις στο έντυπο Ε9.

    Οι διορθώσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2013 , όπως αναγράφεται στο άρθρο 21 παράγραφος 2 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου:
    "Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση ηλεκτρονικά, όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Επίσης, τα νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31.3.2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 31.12.2012".

    Σύμφωνα με την "Καθημερινή" η αρμόδια διακομματική επιτροπή εξετάζει τρία σενάρια που προβλέπουν αφορολόγητο όριο στο σύνολο της ατομικής περιουσίας το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 ευρώ.
    Εφόσον το αφορολόγητο ανέλθει στα 50.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί από νέο φόρο, καθώς κατέχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 50.000 ευρώ.

    Με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ εκτιμάται ότι το 75% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί αυτομάτως από την επιβολή του νέου φόρου.
    Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, η κλίμακα υπολογισμού του ενιαίου φόρου θα έχει έξι έως οκτώ κλιμάκια, με τους συντελεστές να ξεκινούν από πολύ χαμηλά, ακόμη και από 0,05% στην περίπτωση που ισχύσει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και θα φθάνουν μέχρι 2% ή 2,5% για τις πολύ μεγάλης αξίας περιουσίες.

    Όσον αφορά στα αγροτεμάχια, η επιτροπή προτείνει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, διευρύνοντας τις επιβαρύνσεις και αποθαρρύνοντας την αγροτική παραγωγή εντός Αττικής.

    Γι' αυτόν τον λόγο εξετάζεται για τα αγροτεμάχια της Αττικής και για ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας να υπάρξουν συντελεστές απομείωσης της αντικειμενικής αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση