Χειροπέδες σε τζογαδόρους
18 άτομα βρέθηκαν με χειροπέδες, μέσα σε λίγες ώρες, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Η αστυνομία, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων κατά την εορταστική περίοδο, για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, εντόπισε και "χάλασε" τέσσερα "πράσινα" τραπέζια. Συνολικά κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 8.380 ευρώ.

Οι πρώτοι εννιά συνελήφθησαν, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, στον Αλικιανό, στα Χανιά. σε καφετέρια της περιοχής βρέθηκαν να παίζουν ζάρια οκτώ άτομα, ηλικίας από 35 ως 57 ετών, ενώ μαζί με αυτούς συνελήφθη και ο 39χρονος ιδιοκτήτης του μαγαζιού που όχι μόνο είχε παραβιάσει τη σφράγιση του μαγαζιού αλλά και επέτρεπε τη διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού.
Κατασχέθηκαν συνολικά 1.970 ευρώ και ένα ζευγάρια ζάρια. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουσούρων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της προπαραμονής της Πρωτοχρονιάς, στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφετέρια, όπου βρέθηκαν ένας 44χρονος και ένας 38χρονος να παίζουν "φρουτάκια", με την ανοχή του 34χρονου ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τύπου «Φρουτάκια».
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηράκλειου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.
Στη τρίτη περίπτωση, την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς, μετά τα μεσάνυχτα, στα "πράσα" πιάστηκαν τρία άτομα σε καφενείο στο Ρέθυμνο όπου είχε στηθεί παρτίδα πόκερ. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου απουσίαζε ενώ συνελήφθησαν μια 27χρονη Ελληνίδα και μια 29χρονη Γεωργιανή για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, καθώς και ένας 37χρονος Έλληνας, ο οποίος με τηλεχειριστήριο ενεργοποίησε ασύρματα ηχητική συσκευή εντός του καταστήματος προειδοποιώντας τους πελάτες για τον έλεγχο.
Κατασχέθηκαν συνολικά δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «poker», ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αποτελούμενο από δύο κάμερες με τα καταγραφικά τους μηχανήματα, ένα τηλεχειριστήριο ενεργοποίησης ηχητικών συσκευών και το χρηματικό ποσό των 322 ευρώ.

Στην τέταρτη περίπτωση το βράδυ της προπαραμονής, στο Πέραμα του δήμου Μυλοποτάμου, αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας μιας 51χρονης από τη Χιλή, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων.
Συνελήφθησαν, συνολικά τρία άτομα, δύο  ημεδαποί ηλικίας 29 και 68 ετών και μία αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 32 ετών αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν εννιά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με κεντρικό εξυπηρετητή «server» του καταστήματος για την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «φρούτακια»
Κατασχέθηκαν συνολικά οι εννιά υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 6.078 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ρεθύμνου.

Πηγή:cretalive.gr