GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανδρέας Λοβέρδος: Στηρίζω την κυβέρνηση

Την στήριξή του στην κυβέρνηση υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λοβέδρος εξαπέλυσε επίθεση...


Την στήριξή του στην κυβέρνηση υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λοβέδρος εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για την αποσυσπείρωση της παράταξης, χωρίς όμως να τον κατονομάζει. Αναφέρει σχετικά: «η διαγραφή είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο».
Επίσης αναγγέλλει πρωτοβουλίες για την ενοποίηση του Κεντρώου χώρου και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.
Ολόκληρη η δήλωση Λοβέρδου
Στηρίζω την κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει το εθνικό και πολιτικό μου καθήκον. Το καθήκον όλων μας απέναντι στην πατρίδα και στους πολίτες. Έχω ξεκαθαρίσει, πως ασκώ τα καθήκοντά μου με αίσθηση ευθύνης, δίχως να αποδέχομαι κυβερνητικά ή κομματικά ανταλλάγματα.
Απέδειξα πολλές φορές με τον πιο σαφή τρόπο, πως μπορώ να διακρίνω και να προτάσσω τη συνοχή και την ενότητα της παράταξης, έναντι του εύκολου δρόμου των προσωπικών επιδιώξεων. Κινήθηκα πάντα θεσμικά και δημόσια. Βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στην παράταξή μας, σε πολύ δύσκολες εποχές. Είμαι, λοιπόν, ο τελευταίος που θα δεχόταν συμβουλές για το θέμα αυτό. Πάλεψα μαζί με τους συντρόφους μου σε καλές, αλλά και τραγικά δύσκολες στιγμές. Η διαγραφή είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο.
Ο εγκλωβισμός δυνάμεων σε μονοκομματικές διαδικασίες, που αποτυπώνουν συσχετισμούς, δίχως αντιστοίχηση στο λαό και την κοινωνία, πρέπει να αποφευχθεί. Τιμώ όλους τους πολίτες που εξακολουθούν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Θα ξανασυναντηθούμε. Η Δημοκρατική Παράταξη, ωστόσο, οφείλει να απευθύνεται στην πλειοψηφία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και να φιλοδοξεί κάποια στιγμή και πάλι να μιλήσει για λογαριασμό της.
Με τη σημερινή πρωτοβουλία δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες ενοποίησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, των δυνάμεων της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, των προοδευτικών ανθρώπων αυτού του τόπου. Οφείλουμε να καταλήξουμε σε κοινές θέσεις άμεσης δράσης για το καλό των πολιτών που δοκιμάζονται, οι οποίοι δεν έχουν αντοχή, χρόνο κι ελπίδα. Όλα τα υπόλοιπα, που αφορούν τη δημιουργία κόμματος, την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας θα καθοριστούν στη συνέχεια, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, που θα ενώνουν, αλλά δεν θα εγκλωβίζουν
Πηγή: protothema.gr

4 σχόλια

  1. Και ποιός σε γαμάει ρε Τελειωμένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

    Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΕ ΓΛΥΦΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!
    ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Βενιζέλος διέγραψε τον Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ (και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα)


    Άιντε άιντε…
    Σαν γίδια σε αυτοκαταστροφική παράκρουση, σαλτάρουν στο γκρεμό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν δύο κι έφυγε ο ένας;

    “Xρειαζόμαστε το πείσμα ενός Kάτωνα, να επαναλαμβάνει επίμονα και εξακολουθητικά το σωσίβιο πρόταγμα: Tο σημερινό πολιτικό σύστημα, αυτό που εκτρωματικά διαμόρφωσε η «μεταπολίτευση», πρέπει να καταστραφεί. Nα εξαλειφθούν οι συνταγματικές και θεσμικές του προϋποθέσεις. Xωρίς την παραμικρή επιείκεια για τα σημερινά κωμικά, αλλά άκρως τοξικά απομεινάρια του.”

    Χρήστος Γιανναράς, H KAΘHMEPINH 2/12/2012

    ______________________________________

    Αυτοί οι αλήτες δεν έχουν καταλάβει ότι ξόφλησαν πια και δεν θα αργήσει η ώρα που θα πρέπει να γυρέψουν δουλειά. Δηλαδή, ό,τι χειρότερο μπορεί να τους συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση