GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη...

Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα παρουσιάζει το κλασικό έργο του Αριστοφάνη «Πλούτος» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για 2η χρονιά. Ηθοποιοί και ...

Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα παρουσιάζει το κλασικό έργο του Αριστοφάνη «Πλούτος» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για 2η χρονιά.
Ηθοποιοί και κοινό ενώνονται διαδραστικά σε μία μια μουσικοθεατρική ουτοπία για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και απαιτούν «ψωμάκι, τυράκι, κρασάκι, δουλειά» αλλά και περισσότερη δημοκρατία.
Η διαδραστική αυτή λαϊκή κωμωδία παίχτηκε ήδη με επιτυχία το χειμώνα 2011-12 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και περιόδευσε με ιδιαίτερη επιτυχία το Καλοκαίρι του 2012 στα θέατρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Πέραμα, στο «Μεσαιωνικό Κάστρο Χλεμούτσι» στην Κυλλήνη, στους «Στρατώνες του Καποδίστρια» στο Άργος, στο «Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου» στη Λακωνία και στο «Θέατρο Δάσους Δρούβα» της Αρχαίας Ολυμπίας αποσπώντας τον ενθουσιασμό των θεατών και των κριτικών  θεάτρου που την παρακολούθησαν.  Κατά την περιοδεία αυτή, η ομάδα πείρα(γ)μα δεν μετέφερε απλά την παράσταση της Αθήνας σε διαφορετικούς χώρους.  Συν-λειτούργησε με ομάδες πολιτισμού και τοπικούς καλλιτέχνες σε κάθε μέρος που επισκέφτηκε ενσωματώνοντας δημιουργικές δυνάμεις του κάθε τόπου μέσα στην διαδικασία της παράστασης.  Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να παρέμβει ουσιαστικά στο πολιτιστικό μοντέλο που επιμένει η επαρχία να λειτουργεί συχνά ως η «θεατρική χωματερή της πρωτεύουσας», αντι-προτείνοντας με τον τρόπο αυτό μία ουσιαστική πολιτισμική ανταλλαγή.
Τέλος η παράσταση έχει επίσης κερδίσει τον ενθουσιασμό των μαθητών και καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που την παρακολούθησαν και συνεχίζουν να την παρακολουθούν, είτε στο θέατρο είτε σε επισκέψεις που κάνει η ομάδα πείρα(γ)μα στα σχολεία, με ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδιάζει αποσπάσματα από την παράσταση και διαδραστική εργασία με τους μαθητές πάνω στην αρχαία κωμωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση