GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν χρειάζεται ακόμα ευρωπαϊκή βοήθεια η Ισπανία

Απέκλεισε την άμεση προσφυγή στους μηχανισμούς στήριξης της Ε.Ε. ο Ισπανός πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν θα διστάσει...

Απέκλεισε την άμεση προσφυγή στους μηχανισμούς στήριξης της Ε.Ε. ο Ισπανός πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν θα διστάσει να το κάνει αν παραστεί τέτοια ανάγκη. Η ισπανία «δεν έχει ανάγκη σήμερα» μια συνολική διάσωση της οικονομίας της», τόνισε ο Μαριάνο Ραχόι.
«Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό αυτό παρά μόνο εάν είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα των Ισπανών», πρόσθεσε, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ερωτηθείς από το ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser σχετικά με μια ενδεχόμενη προσφυγή της στον μηχανισμό αγοράς κρατικών ομολόγων που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Εάν έχουμε ανάγκη, θα τον χρησιμοποιήσουμε και δεν γνωρίζω καμιά άλλη χώρα που να έχει πει κάτι άλλο», συνέχισε ο Ισπανός πρωθυπουργός ο οποίος χαιρέτισε εκ νέου τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο για την τραπεζική εποπτεία.
Ο Ραχόι είχε πει τον Νοέμβριο ότι δεν επρόκειτο να υποβληθεί τέτοιο αίτημα τουλάχιστον ως τα τέλη του τρέχοντος έτους, αφού η Ισπανία είχε ήδη καλύψει το σύνολο των αναγκών της σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ως το τέλος του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση