GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι εκλογές δεν πρέπει να σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις»

Οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία δεν πρέπει να θέσουν εν αμφιβόλω την ατζέντα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι,...

Οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία δεν πρέπει να θέσουν εν αμφιβόλω την ατζέντα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, γιατί ο κίνδυνος μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Στη συνέντευξη ο Μπαρόζο τόνισε ότι η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης εξακολουθεί να κινδυνεύει από ένα νέο ξέσπασμα χρηματοπιστωτικής κρίσης, παρότι έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών τους τελευταίους μήνες.
Η θητεία του Μάριο Μόντι λήγει κανονικά τον Απρίλιο. Ωστόσο η απόφαση του κεντροδεξιού συνασπισμού να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνησή του, τον οδήγησε στην απόφαση αυτή. Οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.

1 σχόλιο

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ "Προκάμαμε"...

    Παρά τις αστοχίες, παρά τις καθυστερήσεις λόγω των συνεχών εκλογών και παρά την μίνι βαβυλωνία που υπάρχει στις πολυκομματικές κυβερνήσεις η Ελλάδα ΠΡΟΛΑΒΕ.
    Πρόλαβε να κλείσει η συμφωνία για την δανειακή MEΓA δόση των 40+ Δισ. ευρώ και για την συμφωνία ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ομολόγων...

    Από σήμερα η προσοχή της Ε.Ε και των δανειστώ , θα επικεντρωθεί στην Ιταλία όπου θα παιχθεί το μεγάλο παιχνίδι των αγορών.
    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σκοπεύει να παραιτηθεί, μετά και την απόφαση του κεντροδεξιού συνασπισμού να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνησή του.
    Η πρόθεση του Μόντι να παραιτηθεί ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ιταλού προέδρου,Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά από δίωρη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο αργά το βράδυ του Σαββάτου.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μόντι έχει πρόθεση να παραιτηθεί εφόσον όμως ελέγξει πρώτα κατά πόσο το Κοινοβούλιο είναι σε θέση να περάσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
    Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μόντι πρόκειται να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να διαλυθεί το Κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
    ------------------------------
    Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι
    η Ελληνική υπόθεση είναι μία παρανυχίδα μπροστά στην υπόθεση Ιταλική Οικονομία και ότι όλη η προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας
    θα εστιαστεί στην Ιταλία και τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ των πολιτών της...

    Ποιος θα είχε όρεξη για "παζάρια"
    και καλά λόγια όταν η "φωτιά" έχει μπεί στον πυρήνα της Ευρωζώνης...

    Ακόμα πιο εύκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί με πόση "υπομονή" θα άκουγαν τις αιτιάσεις της Ελλάδας όσοι αγωνιούν για το ΔΙΚΟ τους μέλλον.

    Πόσο "καλοδεχούμενη" θα ήταν μία πολιτική ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης... ΕΕΕ..!!!

    εεε...σΥΡΙΖΑ ΑΕροψεκασμένα ζώωα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση